Här är godiset som lindrar mensvärk

Lider du av illamående, magont och ryggvärk vid PMS och mens? Här är godiset som kan lindra mensvärk och minska sötsuget.

För många är PMS och mens synonymt med åkommor som ont i magen, ryggen, illamående och huvudvärk. Det är inte heller ovanligt med ökad aptit och ökat sötsug (känner du igen dig lika mycket som vi?). Men nu har forskare hittat en lösning: Att äta godis.

Missa inte! Par som tittar på serier ihop är lyckligare

Ja, du läste rätt. Det finns faktiskt ett visst sorts godis som kan lindra både PMS och menssmärtor. Enligt en studie vid Shahed University deltog drygt hundra kvinnor med måttlig till svår mensvärk. Hälften av deltagarna fick äta 500 mg pulvriserad ingefära tre gånger per dag, medan den andra gruppen fick placebopreparat. Resultatet visade att kvinnorna som behandlats med ingefära i fem dagar upplevde en smärtlindrande effekt på mensvärken. Värken höll inte heller i sig lika länge som för de kvinnor som inte ätit ingefära.

Läs även Blir du sötsugen efter träningen? Du är inte ensam!

Det här är egentligen ingen nyhet. Ingefära har länge varit känt för sina lindriga egenskaper gällande matsmältning, illamående och inflammationer. Men, visste du att det finns mängder av gott godis gjort på just ingefära?

Du kan enkelt hitta ingefärsgodis och ingefärskolor i asiatiska och orientaliska butiker och varumärket Renée Voltaire, som du hittar i din vanliga matbutik, har även lanserat olika veganska ingefärskolor, bland annat med smak av jordnötssmör, ingefära och mango.

När du köper godiset bör du dock ta en extra titt på innehållet. Procenthalten ingefära kan nämligen variera från sort till sort.

Värt att testa, eller hur?

Läs mer
Därför ska du äta bananskalet (du kommer vilja testa!)
Bevisat: Snygga träningskläder gör att du presterar bättre?
Därför blir du smartare av kvällsträning
Par som dricker ihop har en lyckligare relation

Bildkälla IBL