Träningsprofilerna som trotsar smalidealet – så inspirerande!

Träningsprofilerna som trotsar smalidealet – så inspirerande!

Att vara stark och hälsosam har ingen bestämd storlek. De här träningsprofilerna visar att styrka, hälsa och kurvor är en självklar kombination.

Läs mer: Blondinbella står upp mot vikthetsen: ”Sluta kommentera min kropp”

 

Jessamyn Stanley: @mynameisjessamyn
Jessamyn är yogainstruktören som kallar sig själv ”fat femme”. Hon vill ändra vår uppfattning om hur en stark och hälsosam kropp kan se ut. Jessamyn uppmanar människor att våga vara annorlunda och lita på sig själva. På sitt Instagramkonto visar hon yogapositioner som inspirerar en hel värld.

 

Erica Jean Schenk: @curve_model
Erica är modellen som älskar löpning och vill visa oss att det inte finns någon kroppsstorlek som definierar en löpare. Hon fick mycket uppmärksamhet när hon poserade för omslaget av ett fitnessmagasin, Women’s running, eftersom kvinnor som trotsar smalidealet sällan syns på sådana omslag. På sitt Instagramkonto peppar Erica andra att älska sin kropp, oavsett vilken form den har.

 

Ashley Graham: @theashleygraham
Ashley är modell, designer och kroppsaktivist med syftet att förändra vår syn på skönhet. Hon är ett välkänt namn i modeindustrin och en stor förebild för kurviga kvinnor. Ashley lever en hälsosam livsstil och vill inspirera och motivera andra att också göra det. På hennes Instagramkonto ligger fokus på träning, mode och att bryta ensidiga skönhetsideal.

 

Valerie Sagun: @biggalyoga
Ännu en inspirerande yogaprofil som utmanar bilden av hur en stark yogakropp kan se ut. Valerie eller ”Big Gal Yoga” som hon kallas, vill bevisa att yoga är för alla kroppar. Hon menar att man kan lära sig att älska sig själv fysiskt och mentalt genom yoga. På sitt Instakonto postar hon dagligen bilder och videor där hon utövar yoga i härliga miljöer.

Candice Huffine: @candicehuffine
Candice är modellen som blev kär i löpning. Hon menar att hon inte tränar för att bli smal eller för att hon inte är nöjd med sin kropp, hon tränar för att må bra. Ashley springer olika maratonlopp och peppar andra på Instagram genom att bland annat ha på sig t-shirts med motiverande citat.

Cece Olisa: @ceceolisa
Cece är bloggare och fitnessälskare. Hon menar att man ska ägna sig åt de träningsformer man tycker är kul och inte stressa över sin vikt. På hennes Instagramkonto delar hon träningsvideor och bilder. Hon arrangerar ofta olika utmaningar för att inspirera andra kurviga kvinnor att börja träna. 

 

Fiona Falkiner: @fionafalkiner
Modellen och resebloggaren Fiona Faulkiner från Sydney säger att hon är en fitnessfanatiker. Hon menar att eftersom kroppen hela tiden förändras ska man lära sig att älska den oavsett vilken storlek den är. Fionas Instagramkonto är fyllt med härliga bilder på henne när hon tränar utomhus i olika soliga länder.

Läs även:
Sara Delshad: ”På Insta tar kvinnor makten över sina kroppar”
Spana in underklädeskampanjen med Lena Dunham och Jemima Kirke – som hyllar alla kroppar
Modellen tar av sig kläderna i tunnelbanan – anledningen är så bra

Foto: Instagram