Hon gör yogan kravlös – 5 skäl att testa "Yoga With Adriene"

Hon kan få även den mest skeptiska person att bli yogafrälst. Baaam listar anledningarna till att "Yoga With Adriene" är såpass framgångsrikt – och varför du borde testa.

Läs mer: Från nybörjare till proffs – så gör du 29 vanliga yogapositioner

Det finns en uppsjö av yoga-hemma-videos från diverse fitnesspersoner på Youtube, men få är lika stora och älskade som ”Yoga With Adriene”. Den 33-åriga yogaläraren och skådespelaren Adriene Mishler från Texas har byggt ett helt imperium med sin yoga. I dagsläget har hon dryga 2,7 miljoner följare på sin Youtube-kanal.

Osäker på om det är något för dig? Vi listar fem skäl till att testa.

Hon känns äkta och nära

En stor anledning till att Adriene har fått så många trogna följare måste vara tack vare hennes charmiga sätt. Hon känns som en kompis, säger hela tiden ”hitta det som känns bra” och är varken skrämmande peppig eller superzen som en del yogainstruktörer kan vara. Om hon kommer bort sig eller gör fel så låter hon det ofta vara kvar i videon och gör bara om det.

Det finns galet många videos

På hennes kanal finns videos ordnade efter hur långa de är, yoga för nybörjare, morgonyoga, yoga för löpare, hjärtekross och mycket mer. Om du har tänkt tanken ”den här typen av yoga skulle jag vilja göra i dag” så har Adriene gjort precis en sådan video. Det finns även fördjupningar som guidar dig genom olika positioner steg för steg.

Du kan göra det hemma

Orkar du inte släpa dig till gymmet? Är yogapassen fullbokade? Köp en yogamatta på rean och rulla ut den på sovrumsgolvet hemma. Det är bekvämt, smidigt och nära till duschen.

Du lär dig att yoga lite varje dag

Några av de mest populära videorna på kanalen är ”30 days of yoga”. Det är helt enkelt som det låter – en serie yogapass för varje dag i 30 dagar. Du lär dig att yoga lite grann varje dag på ett kravlöst sätt och kommer i kontakt med din kropp och andning. Det är anpassat för alla nivåer från nybörjare till avancerad. Videorna varierar i längd och fokus och det blir lättare och lättare att hitta 25 minuter över att yoga varje dag.

Det är gratis

Glöm dyra medlemskap på yogastudios. Allt du behöver investera i här är en matta, lite träningskläder och en vattenflaska. Resten är helt gratis.

Foto: IBL, Yoga With Adriene