Pratglad och utåtriktad – här är 6 fördelar med att vara extrovert

Blir du pigg och glad av att umgås med andra, är pratglad, älskar att knyta kontakter och mingla? Då har du troligtvis alla de här härliga karaktärsdragen också.

Läs också: Här är 7 fördelar med att vara introvert

Visste du att ungefär två av tre personer är extroverta? Tillhör du dem har du troligtvis de här fantastiska egenskaperna också.

(Vet du inte om du är introvert eller extrovert? Testa här!)

Du har lätt för att snacka

Du älskar att umgås och prata med andra, vänner, familj… ja, även främlingar. Det gör att du har lätt för att få andra med på tåget, oavsett om du vill få dem att göra som du vill, snacka dig ur problem, få dina vänner att nappa på en festidé – eller om du jobbar som säljare.

Du är bra på att samarbeta

När du stöter på problem hittar du gärna lösningar genom att prata med andra. Det gör dina egna tankar klarare och ger dig inspiration och idéer. Dessutom har du inga problem att ge andra komplimanger för väl utfört jobb. Därför är du bra på att samarbeta och bra på grupparbeten. Ofta blir du även informell ledare, bara för att du vågar säga vad du tycker och tänker.

Du är lätt att bli vän med

Du är mycket utåtriktad, älskar att skaffa nya bekanta och har lätt att finna dig tillrätta i nya sociala sammanhang. På en fest är det du som går fram och snackar med nya gäster. Det gör att andra har lätt för att tycka om dig – och lära känna dig. Och troligtvis har du ett brett nätverk.

Du vågar vara i centrum

Du har inga problem att stå i rampljuset, och kan till exempel hålla tal inför en stor samling människor helt oförberedd. Du vågar också säga vad du tycker och tänker och kan på så sätt föra ut goda idéer till många, och påverka andra.

Du är spontan

Extroverta är öppna för nya upplevelser och möjligheter, och kastar sig ofta snabbt ombord på nya projekt. Agera först och tänk sen är din devis – det mesta går ju ändå att lösa.

Du är nyfiken

Extroverta vill veta allt om allt och alla, och är inte rädda för att ställa alla typer av frågor. Det för med sig att du får ta del av en hel del spännande insikter och livsöden.

Känner du inte igen dig alls? Då kanske du snarare är introvert – läs mer om det här.

Foto: Unsplash