Ida Warg: "Det är en sån jäkla hets kring vad man ska äta"

Ida Warg: "Det är en sån jäkla hets kring vad man ska äta"

Hon har byggt ett eget hälsoimperium med fokus på hälsa. Vi ringde på hemma hos Ida Warg för att ta reda på vissa saker, som om hon någonsin äter en croissant? Och, förstås, hur hon tränar och hittar sin motivation.

När det gäller Ida kan vi verkligen snacka living the brand. För hon lever som hon lär, förmodligen med få undantag. De hälso- och träningsvanor hon visar för sina 171 000 Instagram-följare, på bloggen och i övriga kanaler är inte någon förskönad bild av verkligheten. Hennes största hälsolast är matcha-latte.

– Jag slutade faktiskt med kaffe i höstas.

Varje dag inleder hon med att mixa en smoothie.

– Min favorit just nu är den jag gjorde i morse, på mango, banan, havtorn, hampaprotein och spirulina.

Jag är ju uppvuxen på rostmacka, apelsinmarmelad och O’boy, precis som alla andra.

Händer det någonsin att du går till Seven Eleven och köper en croissant?
– Neej, haha. Nej.

Hur länge har du levt så här medvetet?
– Jag är ju uppvuxen på rostmacka, apelsinmarmelad och O’boy, precis som alla andra. Supergott men sedan började jag träna dans på elitnivå och då lärde jag mig att man måste äta för att orka. Det var dock inte alls på samma nivå som idag. Jag tror inte folk hade den kunskapen om hälsa förr. Nu är det så lätt att få tag på fakta, genom Youtube till exempel. Men att vara hälsosam handlar om att anpassa sig efter sin kropp, för allt passar inte alla. Nötter är ju till exempel supernyttigt, men jag mår inte alls bra av det. Däremot mår jag utmärkt av vitt ris! Det gäller att hitta sina produkter, de som fungerar och får en att må bra.

Läs även Ida Warg – Så tränar hon helst

Berätta om din träning en vanlig vecka!
– Till skillnad från alla andra har jag faktiskt försökt dra ner på träningen på sistone. Jag kör tre riktiga pass i veckan men förra veckan fick jag feeling och körde fem. Ja, jag vet, det är ganska mycket, men jag är ju gammal dansare som tränat åtta timmar om dagen… Jag gick balettakademin och vi tränade jämt, så det här är ju lätt i jämförelse. Men tre till fyra pass är vad jag siktar på. Jag kör poledance två gånger, styrketräning för ben en gång och så går jag i och för sig på yoga också, men det räknar jag inte, haha. Jag älskar värmeyoga när det är kallt ute, det är underbart att komma in i värmen och bara svettas ut allt!

Hur motiverar du dig själv att träna när du inte känner för det?
– Jag brukar se till att boka in träningspassen i mitt schema så jag hinner. Men om jag känner att jag sovit dåligt, kanske ätit dåligt eller om jag är lite krasslig så vilar jag istället. Jag vill inte att det ska vara någon stress kring träningen – det är verkligen hälsa för mig, att man lyssnar på kroppen.

Ida_warg_text_3_ny

Utfall hör till Idas vardagsträning.

Upplever du att människor problematiserar grejen med att vara ung kvinna, hälsomedveten och driftig? Typ som att de bara väntar på att man ska bli utbränd!
– Absolut! Det har varit mycket ”Ska du inte vila lite snart?” och ”Ska du inte unna dig?”. De förstår inte. Min dröm är ju att bygga upp ett liv som jag inte behöver ta ledigt från, det är det optimala för mig. Jag har dock inte fått höra sådana där saker på ganska länge nu. Jag mår bra och jag tror folk ser det.

Blir folk avundsjuka på dig?
– Jag känner ganska väl vad folk har för inställning till mig, om de har fördomar och sånt. Jag försöker se på det med glimten i ögat, ”Okej, du tycker så, varför är du otrevlig mot mig? Jag har inte gjort någonting”. Jag vill omge mig med folk som tycker om mig och ger mig positiv energi.

Läs även Så tänker du dig stark

Hälsovärlden är full av löften om att man kan få ett friskare liv genom diverse superfoods och tillskott. Vad tycker du om sånt?
– Jag älskar kosttillskott. Jag har en naturläkare som hjälper mig med vilka preparat jag bör ta och jag testar mig fram, vissa grejer gillar jag och ibland känner jag kanske mer att ”det här är något som media puttat upp” och vissa saker hjälper mig, och då fortsätter jag. På min webbshop, där jag säljer sådana här produkter, har jag plockat in mina favoriter.

Vad skiljer dig från andra hälsoprofiler?
– Jag försöker att inte hetsa över någonting. Det är viktigt för mig att förmedla en härlig känsla kring kost och träning, utan stress. Kosten är något som väldigt många tjejer som har problem med, det är en sån jäkla hets kring vad man ska äta! Där är jag noga med att sprida mitt budskap om att kosten ska ge energi, inte ta energi! Jag får ofta kommentarer från läsare att min blogg är den enda de kan läsa för de blir så stressade av andra.


Om Ida
Bor: Östermalm, Stockholm
Blogg: Imactive/idawarg.
Familj: Pojkvän.
Favoritträning: Poledance, yoga och styrketräning.
Följ Ida på Instagram @idawarg

Läs mer
Yoga girls bästa hälsotips
Sov dig smartare och lyckligare

Foto Carl Klingspor