Ida Warg är gravid: ”Det har inte varit en dans på rosor”

Ida Warg är gravid: ”Det har inte varit en dans på rosor”

Baaams nya bloggare Ida Warg är gravid med sitt första barn. I en exklusiv intervju med Baaam berättar hon om hur hon fick beskedet, hur hon mått och vad som händer med bröllopet.

Läs mer: Är du redo att skaffa barn? Här är testet som ger dig svar

Ida Warg bor i Stockholm och driver en av Sveriges mest lästa bloggar. I sin blogg varvar hon träningspass i gif-format med veganska favoritrecept och mode – men snart dyker även ett helt nytt ämne upp i bloggen. Ida är nämligen gravid med sitt första barn.

Grattis, hur känns det?

– Tack! Det känns så bra!

Berätta, hur gick det till när du upptäckte att du var gravid?

– Det började med att jag kände mig lite konstig. Jag tyckte att mina bröst blev större och att det var som att jag hade pms hela tiden. Jag trodde verkligen inte att jag ens kunde bli gravid, på grund av lite olika anledningar jag kommer berätta mer om i min blogg, men så gjorde jag ett test i alla fall – så var jag det!

Hur kändes det då?

– Jag blev superglad! Det var verkligen väldigt välkommet. Men jag var också så chockad när jag gjort testet att jag bara gick ut till min pojkvän och visade honom det. Då blev han också så glad och sa att han ska vara världens bästa pojkvän.


Och hur har det varit att vara gravid? Hur har du mått?

– Helt ärligt har jag inte mått toppen. Det har känts som att jag har varit magsjuk och haft influensa på samma gång under flera veckors tid. Och det är inte en överdrift! Men nu mår jag äntligen bra igen, säger hon.

Vad har varit jobbigast?

– Illamåendet – men också alla dofter. Jag är en person som älskar mat men i stort sett allt matos har fått mig att må illa. Det har verkligen varit så tråkigt.

Du äter ju en vegansk kost – hur kommer din graviditet att påverka det?

– Hittills inte alls. Jag äter det min kropp behöver och än så länge har det inte varit några problem. Men, jag kommer att lyssna på min kropp och om det är så att den vill äta ost så kommer jag att göra det. Men jag skulle aldrig, någonsin äta kött. Där drar jag gränsen.

Hur kommer du göra när du väl fått ditt barn? Kommer barnet att äta en vegansk kost?

– Det vill jag inte gå in på nu, men är du intresserad så följ min blogg framåt så kommer jag att skriva om det.


Läs också: Föräldraledig eller gravid? Det finns ett okänt knep som ger dig mer pengar

Du har ju delvis en träningsprofil på din blogg och brukar träna regelbundet. Hur har det fungerat nu?

– Eftersom jag inte har mått så bra så har jag heller inte kunnat träna som jag brukar. Men nu när jag mår bättre har jag kommit igång igen. Hittills har jag kört på nästan som vanligt men struntat i att springa och dessutom undvikit hoppövningar.

Hur tänker du framåt om det?

– Även här kommer jag att gå efter hur det känns i kroppen och jag kommer inte att träna lika tungt. Skulle jag till exempel få jättemycket foglossning så kommer jag att be om hjälp för hur jag ska hantera det. Jag funderar också på att anlita en PT som är mer inriktad på gravidträning, om jag hittar någon, säger hon och fortsätter:

– För min del tror jag att det hjälpt mig att jag har varit tränad, för jag har inte haft så ont. Så ifall det fungerar ska jag försöka träna ända tills jag föder.

Vad tänker du om förlossningen?

– Jag tänker inget alls om det, jag har inte riktigt kommit dit än rent mentalt. Så jag undviker att tänka på det så länge det bara går eftersom jag inte vill stressa upp mig i onödan. Och sedan har jag inte bestämt någonting, jag håller alla dörrar öppna.

Vad ser du mest fram emot nu?

– I början ville jag bara att hela graviditeten skulle vara över, eftersom jag mådde så dåligt. Men nu känner jag att det är jätteroligt att vara gravid eftersom två av mina närmsta tjejkompisar hemifrån är gravida samtidigt och även många andra runt omkring mig. Jag känner också att hela den här graviditeten ligger rätt i tiden för mig privat. Jag hade inte velat vara gravid tidigare eftersom jag inte känt mig nöjd med allt. Det har varit så mycket jag velat göra innan och jag hade varken lägenheten jag ville ha eller var jobbmässigt där jag ville vara. Men nu känner jag att jag kommit dit! Och så blev lägenheten precis nyrenoverad, så det var ju perfekt tajming, säger hon och fortsätter:

– Men såklart ser jag mest fram emot att få träffa personen som ligger i magen. Det är så sjukt att det är en person där.


Läs också: 15 saker du vill ha i BB-väskan – och 8 du kan lämna hemma

Hur kommer vi att få följa din graviditet i bloggen?

– Jag kommer att skriva om hela min graviditet så ni kommer att få följa med hela vägen, från gravidträning och kost till vad som händer. Men jag kommer också att skriva om svårigheter jag stöter på under tidens gång. Hittills har min graviditet verkligen inte varit en dans på rosor men när jag sökt runt om det på nätet är det få som skrivit om hur jäkla dåligt man kan må. Att man kan känna sig deprimerad, sjuk och till och med önska att man inte längre var gravid. Så det vill jag lyfta.

Men först händer något helt annat – du ska gifta dig!

– Ja – och snart! Den 24 mars gifter vi oss borgligt i Stadshuset i Stockholm. Det blir en liten ceremoni med familjen så får vi se om vi har en större fest under nästa år kanske.

Läs Idas egna ord om graviditeten på hennes blogg här.

Foto: Ida Warg