jessamyn

Jessamyn Stanley kommer förändra din bild av ”yogakroppen”

Jessamyn Stanley insåg tidigt när hon började träna att hon fick många blickar på sig av andra deltagare. Hon menar att de som är plus-size måste acceptera att de kommer få blickar men att de ska fortsätta träna ändå.

”Vi lever i ett samhälle där vi är vana att se övervikt som något fel, så människor kommer att stirra på dig och de kommer att ha åsikter om dig. Det enda som du kan kontrollera är din reaktion till det” sa hon till sajten NYMag.

Inspiration: Allt du behöver för att möta våren med yoga

Eftersom det blev dyrt att gå på lektioner började Jessamyn träna hemma istället. För henne var det som en helt ny värld öppnade sig.

”När du är på en yogalektion är det mer fokus på de andra deltagarna än på själva övningarna.”

jessamyn yoga

Under en lång tid fick Jessamyn många negativa kommentarer på Instagram och på hennes blogg. Nu har det minskat och hon tror att det beror på att hon inte längre fokuserar på allt negativt. Hon menar att det inte är bra att slösa sin tid på det som är negativt. Istället ser hon sin Instagram och blogg som ett sätt att gå tillbaka och se hur hon har utvecklats i sin yoga.

”När det bara är jag som tränar ensam hemma är det viktigt att på något sett dokumentera min träning, annars blir det svårt att se utvecklingen.”

yoga jessamyn

Sedan en tid tillbaka håller Jessamyn egna yogalektioner. Hon vill att man ska komma till hennes lektioner utan förutfattade meningar eftersom hela poängen är att bli av med dem.

”Du kommer att bli så förvånad när du kan få ut mycket mer av livet än vad stereotyper ger dig.”

Jessamyns Instagram: @MyNameIsJessamyn

Jessamyns blogg: jessamynstanley.com

Andra yogis som bryter idealbilden!

@BiggalYoga

@SupportiveYoga

@IAmInfectiouslyHappy

Relaterat:
14 förvånande anledningar att yoga
Alexandra Bring: ”Det finns jävligt konstiga ideal där ute!”
Fem morgonrutiner som får dig att må bättre

Av: Jenny Toresson
Foto: Instagram