Jessica Almenäs Coca cola-trick – orkar mycket mer

Jessica Almenäs springer ofta och gärna långa distanser. Nu avslöjar hon ett superknep, som vi garanterat kommer att testa!

Om du brukar lyssna på Träningspodden med Jessica Almenäs och Lovisa ”Lofsan” Sandström vet du att de i varje avsnitt kommer med bra träningstips och smarta knep. Du har säkert hört om ”Almenäsintervallerna” som blivit väldigt populära och Jessicas nya superpass för synliga muskler. Nu delar träningsduon med sig av ytterligare ett värdefullt knep.

Missa inte! 3 personliga tränare avslöjar tipsen de alltid ger sina kunder

I avsnittet pratar de om hur svårt det kan vara att upprätthålla motivationen vid långdistansträning. Att göra samma sak i över en timme är kämpigt. Jessica berättar att hon tidigare vid löpning har haft en mental spärr vid milen.

”När man kommer fram till den där gränsen, en timme eller en mil ungefär, så är det svårt att ta sig över den. Men lyckas man ta sig över den och liksom jobbar förbi det, då går det oftast mycket lättare tycker jag”, säger Jessica som får medhåll av Lovisa.

Läs även Forskning: Därför ska du äta kolhydraterna sist av allt

PT:n Lovisa förklarar att just en timmes träning är den stora gränsen för väldigt många. Hon tipsar också om att det är bra att tillföra socker när du tränar i över 90 minuter.

”Ska du över 90 minuter kommer du tjäna på att kunna använda socker under tävling eller ett lopp. Med det sagt är det inte säkert att du ska använda socker när du tränar. För om du vänjer kroppen på de längre passen att inte använda socker, så kommer det bli en sån enorm kick när du sedan använder sportdryck eller gel under loppet” säger hon.

Hon förklarar begreppet ”train low, compete high”, att träna låg på socker och tävla med socker i kroppen. Något som Jessica brukar följa – med hjälp av Coca cola.

”Jag stoppar i mig en del socker under lopp och då får jag en sån kick att det är bisarrt. Den kicken jag har fått av Coca cola när jag har sprungit maraton, den är inte av denna värld. Det är ju som att Coca cola var världens tyngsta drog” säger hon till Lofsan.

Blir du lika sugen på att testa det här som vi?

Foto: IBL, @jessicaalmenas, @lofsans