Jessica Almenäs nya superpass för synliga muskler

Jessica Almenäs nya superpass för synliga muskler

I säsongspremiären av Träningspodden avslöjar Jessica Almenäs ett nytt superpass som gett henne snabbt resultat och synliga muskler!

Om du brukar lyssna på Träningspodden med Jessica Almenäs och Lovisa ”Lofsan” Sandström vet du säkert att Jessicas intervallpass, också kallat Almenäsintervallerna, har blivit otroligt populära. I säsongspremiären av podden avslöjar Jessica en ny träningsform som hon har testat under sommaren. Det är ett högintensivt konditionspass som tränar både styrka och puls, som Jessica säger har gett henne snabbt resultat och synliga muskler.

”Jag har fått så mycket mer muskler. Det här är sinnesjukt, du kommer inte tro det när du ser mig. Du kommer inte tro hur musklig jag har blivit”, säger Jessica till Lofsan och skrattar.

Läs även Bevisat: Snygga träningskläder gör att du presterar bättre

Passet går ut på att du tränar snabba styrkeövningar, som också är pulshöjande, med din egen kroppsvikt för att sedan avsluta med att springa allt du har i 200 meter. Detta upprepas sedan sex gånger utan vila. Du ska göra passet så snabbt du kan och det tar totalt ungefär 15-20 minuter.

Om du kör det tre gånger i veckan, ska det ge ungefär samma effekt som fem lågintensiva långpass på en vecka, säger Jessica i podden.

Läs även Därför gör rumpträning att du blir en bättre löpare

Även PT:n Lofsan Sandström säger att det är ett effektivt och bra pass. Det är låg svårighetsgrad på övningarna, de är lätta att anpassa utefter egen förmåga och det är kort arbetstid, vilket är tre stora fördelar med passet, menar hon. Det är dessutom låg skaderisk, tillägger hon.

”Det är jobbigt som sjutton”, säger Jessica som har blivit frälst i detta nya pass. Nedan ser du hela träningspasset steg för steg.

Vi kommer garanterat att testa det! Kommer du?

Läs även 11 sätt att göra träningen (ännu) roligare

Jessica Almenäs högintensiva träningspass:
6 burpees
10 armhävningar
20 knäböj
200 meters sprint

Gör passet så snabbt du kan! Upprepa 6 gånger utan vila.

Läs mer
Så äter kändistränaren för att hålla sig i form
Fitnessprofilens ultimata övningar för fast rumpa
5 minuters tuff magträning att göra varje morgon

Bildkälla IBL @jessicaalmenastv4 @lofsans