Här är nya nyttiga (och så konstiga!) supermjölken

Här är nya nyttiga (och så konstiga!) supermjölken

Nu har det kommit ett nytt alternativ till vanlig mjölk. Kommer du våga testa den?

Sojamjölk, mandelmjölk, havdredryck, rismjölk. Den senaste tiden har det kommit många alternativ till vanlig komjölk och de används flitigt av hälsomedvetna i smoothies eller till kaffet.

Men nu har det kommit en ny supernyttig mjölk, nämligen kackerlacksmjölk. Ja, du hörde rätt.

Läs även Därför ska du äta bananskalet (du kommer vilja testa!)

Kackerlackor lägger ägg och producerar vanligtvis ingen mjölk, men det finns en sort som sticker ut från resten, nämligen Diploptera Punctate. Det är den enda som föder levande ungar och producerar en mjölkliknande kristall. Och den här mjölken spås bli framtidens nyttiga superdryck!

Kackerlacksmjölken är fyra gånger så näringsrik som vanlig komjölk och också mer lättsmält. Den har en hög halt av protein och innehåller alla de aminosyror som kroppen behöver.

Hur mjölkar man då en kackerlacka? Nja, det är inte riktigt så det kommer gå till. Forskare jobbar istället på att hitta ett sätt att framställa mjölken på artificiell väg.

Eftersom mjölken har hög kalorihalt kommer den troligtvis inte bli superpopulär i vår del av världen, men förhoppningsvis kommer den kunna hjälpa till att ge tillräckligt med näring till växande befolkning på andra håll.

Kommer du vilja smaka?

Läs mer
Drycker du absolut inte ska dricka i sommar
7 effektiva rumpövningar som också tränar magen
Så tränade Beyoncé inför Formation World Tour (och PT:n lovar att du kan bli lika fit)

Källa Illustrerad Vetenskap

Bildkälla IBL