Maja Nilsson Lindelof

Maja Nilsson Lindelöfs ilska – efter kroppskommentarerna

Efter att Maja Nilsson Lindelöf la upp en bild på sin Instagram fick hon flera kommentarer om sin kropp. Nu ryter influencern ifrån.
Slå på ljud

Bilden som Maja Nilsson Lindelöf la upp på sin Instagramprofil är en vanlig selfie hemma från badrummet.

Men en stund efter att bilden postades gick influencern ut i sin Instagram Story och berättade att flera personer skickat hälsningar till henne i kommentarer och i personliga meddelanden. Där var det många som tog sig rätten att ”gratta till graviditeten” – som inte finns.

Maja Nilsson Lindelöf säger i storyn:

– Jag har fått kanske trettio kommentarer. Folk har också raderat efter för att, jag vet inte, de kom på sig själva. Jag har också fått mycket DM:s om ”Grattis, ni ska ha ett till barn”, säger hon och fortsätter:

– Nej, såhär ser min mage ut. Den putar ut lite, jag fick barn för ett år sedan, jag tycker jag är så snygg och är så stolt över min kropp.  Men jag vet inte, jag blir bara rädd över hur idealet för kvinnor är. För att man inte ska bli kallad gravid, jag vet inte hur man ska se ut då faktiskt. En tankeställare till alla, tack för gratulationerna, men nej.

Kommit över sin bulimi

Hon fortsätter i ytterligare en story.

– Vet ni vad, jag tycker inte ens att min mage putar ut jag vet inte ens varför jag sa det. Det är bara att den kanske inte går inåt som folk tycker att det ska göra på kvinnor. Det gör det inte på mig.

Hon ifrågasätter om det inte är dags att börja ändra på idealen för kvinnor och beskriver dem som utmattande.

– Jag har haft svår bulimi och svåra ätstörningar i flera år som jag, tack gud, har kommit över. Men man ska fan tänka sig för alltså, för att vi kvinnor ska se ut på ett visst sätt och gör vi inte det får vi kommentarer om det. Och jag är väldigt jävla trött på det.

En stund senare la Maja Nilsson Lindelöf ut ytterligare en bild i sitt flöde där hon utvecklar sitt resonemang ännu mer. Hon skriver i inlägget:

”Snälla kan vi sluta kommentera på kvinnors kroppar, jag menar det är 2020.”

Foto: TT, Maja Nilsson Lindelöf/Instagram

LÄS MER: 

10 saker du inte visste om Maja Nilsson Lindelöf

Vad är kroppsneutralitet? Baaam reder ut begreppet

Lena Dunhams ärliga ord om endometrios och att älska sin kropp