Matbilder på Instagram får dig att äta nyttigare

Brukar du posta matbilder på Instagram? Det kan vara nyckeln till en hälsosam kost.

Att mat är otroligt populärt på Instagram är ingen nyhet. Gröna smoothies, läskande glassar och heta tapasrätter är vanliga inslag när du scrollar i flödet. Och visst är det en garanterad likeraket! Men faktum är att matbilder på Instagram faktiskt också kan få dig att äta en mer hälsosam kost.

Den största trenden bland träningsfreaks och hälsomedvetna just nu (förutom smoothies, som vi aldrig verkar tröttna på?) är att posta så kallade meal prepping-bilder. Bilder på färdiga matlådor för en hel vecka som hashtaggas med #mealprep – och det är just de här bilderna som kan hjälpa dig att äta nyttigare.

Läs även Bästa träningen för mage och lår (plus rumpan!)

503 Service Unavailable

Visst tar det lite tid att laga matlådor för en hel vecka, men det är faktiskt så värt det! I alla fall om du vill äta hälsosamt. Ofta är det nämligen just brist på planering som gör att du faller för de lite mer osunda alternativen. Har du matlådor färdiga för hela veckan, är risken inte lika stor att du faller för impulsen att köpa snabbmat.

När du lägger ut en bild på dina matlådor på Instagram får du bekräftelse efter att ha kämpat i köket, vilket inte sällan fungerar som motivation att faktiskt ta dig tid att göra det. Dessutom kan du bli peppad och inspirerad av andra, när de lägger ut liknande bilder.

Så, Instagram kan faktiskt hjälpa dig att äta lite nyttigare! (Ytterligare en anledning att använda appen).

Läs mer
Par som tittar på serier ihop är lyckligare
Spring snabbare med 9 enkla knep
Nyttig(are) drink med prosecco och grapefrukt

Bildkälla IBL