Pasta

Maten som inte är så onyttig som du tror

1. Ost

Det här är en favorit som många undviker eftersom de är rädda att gå upp i vikt. Men ost är faktiskt inte så onyttigt – i rimliga mängder i alla fall. Visst, det innehåller en del fett och salt men även mycket kalcium vilket är bra för kroppen. Den bästa osten, för dig som vill hålla koll på vikten, är en stark cheddar eftersom du inte behöver äta lika mycket innan du känner dig tillfredsställd.

2. Äggula

Rätter som äggviteomelett har blivit allt mer populärt eftersom vi vill hålla koll på vårt kolesterol. Det har även ryktats om att äggulan orsakar hjärt- och kärlsjukdom – men det ska alltså inte stämma. Ägg är magiskt för de som tränar, varför? Ett ägg innehåller 6 gram protein och enbart 5 gram fett. Därför.

Läs mer: 1 av 3 kvinnor önskar en mer hälsosam lunch

3. Vin

Det här är en av de bästa punkterna, eller hur? Att dricka ett par glas i veckan är ingenting som får dig att samla kilon. Det är när du börjar dricka de här par glasen varje kväll som du sakta men säkert kan gå upp vikt. Alkohol har också, som bekant, en tendens att göra oss sugna på onyttigheter som salt och fett vilket ökar siffrorna på vågen.

4. Nötter

”Nötter innehåller nyttiga fetter, är antiinflammatoriska och kan minska risken för hjärt- och kärlsjukdom” säger dietisten Lauren Harris-Pincus till tidningen Women’s health.

Många undviker nötter eftersom de är ganska kaloririka. Men om du väljer rätt nötter är de perfekt som mellanmål. Pistagenötter är ett bra alternativ eftersom du måste skala dem (vilket gör att de tar längre tid att äta) och är fullproppade med protein!

10 tips: Ät dig till den perfekta hyn

5. Mjölkchoklad

Du kanske har valt den där biten mörk choklad fast du egentligen varit sugen på mjölkchoklad – du behöver inte det! Om du annars äter en balanserad kost och rör på dig gör ett par bitar mjölkchoklad ingen märkbar skillnad på din midjemått.

6. Pasta

Orsaken till att du går upp i vikt av pasta är enkel – du äter för mycket. Bröd, pasta och andra kolahydratrika livsmedel är okej om du äter det med måtta, speciellt om du väljer ett alternativ med mycket fullkorn.

Kolla in:
12 snacks som gör dig gladare och snyggare
13 sätt att må bättre – redan i dag
16 saker du bara förstår om du är ett hälsofreak

Foto: All Over Press