McDonalds gör hamburgarna nyttigare

McDonalds ändrar receptet på sina hamburgare. Ett steg mot en nyttigare meny.

Tycker du också om att njuta av en god Big Mac, iskall cola och salta strips? Då är det här förmodligen en nyhet du kommer tycka om. McDonalds meddelar nämligen att hamburgarna ska bli nyttigare.

Hamburgerbrödet innehåller i dag glukossirap, en ingrediens som nu kommer tas bort. Mycket forskning tyder på att glukossirap har större negativa effekter på hälsan än socker, och det är just socker som kommer ersätta ingrediensen i McDonalds bröd.

Läs även Bevisat: Snygga träningskläder gör att du presterar bättre

Ändringen av receptet kommer ske i ungefär hälften av den befintliga menyn och Mike Andres, bolagets direktör i USA, menar att fler insatser för en hälsosammare meny planeras.

Huruvida hamburgaren faktiskt blir mycket nyttigare är dock omtvistat, skriver nyhetsbyrån Reuters, eftersom det fortfarande råder viss tveksamhet kring huruvida socker faktiskt är bättre än glukossirap.

Utöver ändringen i receptet meddelar företaget också att de ligger före i planeringen gällande att sluta köpa in kyckling som har fötts upp med antibiotika. Enligt hälsoexperter kan överanvändning av antibiotika leda till minskade effekter när vi använder det på människor. Tidigare har McDonalds sagt att handel av sådana livsmedel ska upphöra senast i mars 2017, men nu hoppas de alltså på att det blir tidigare.

Hälsosatsningen sker i USA, men om det blir ett positivt mottagande gissar vi att det inte dröjer länge innan det börjar gälla även i Sverige.

Läs mer
Vegorecept: Rödbetsburgare med magisk valnötsröra
Så äter du bäst innan morgonträningen
Övningen som tränar mage och rygg samtidigt

Bildkälla IBL