stressa-mindre-ta-det-lugnt

Meditations-metoden! Somna gott med 4 enkla steg

Tiden räcker inte, eller kanske känns det som en hippiegrej? Men mindfulness behöver inte vara flummigt, svårt eller tidskrävande. Du behöver inte ens lägga mobilen åt sidan.

Forskningsresultat visar entydigt att sömnen inte går inte att kompromissa med om vi vill må bra och hålla oss friska. Efter en god natts sömn presterar vi bättre, vi känner oss gladare och det blir lättare att hantera motgångar. Samtidigt har många svårt att somna, ofta som en följd av stress och oro. Utebliven sömn orsakar i sin tur mer stress och oro och den onda cirkeln är ett faktum. Lyckligtvis finns en hel del du kan testa för försöka att somna lättare.

Läs även: Sov bättre! Här är forskarens bästa tips

Grundaren av succéappen Buddhify och författare till boken This is happening: Redesigning mindfulness for our very modern lives, Rohan Gunatillake, menar att bilden av mindfulness är i behov av en rejäl re-design. Vanliga människor behöver få chansen att upptäcka hur bra och lätt det är, menar Rohan.

Som det här med att vi checkar mobilen typ hundra gånger om dagen (eller vänta, är det inte mer?). Genom att bli medveten om hur det känns att hålla i mobilen och trycka på knapparna, kan förvandla en stressande, ibland adrenalinfylld, vana till en riktig mindfulness-teknik. Hans filosofi är att övningarna ska vara så enkla att du utan problem kan inkludera dem i din vardag.

Läs även: Så gör du för att få en orgasm i sömnen

Har du märkt hur din kroppshållning kan påverka hur du mår? En rak rygg får dig att känna dig skärpt, en mjuk mage ger en avslappnad feeling medan ett öppet, stolt bröst inger säkerhet. Det är alltså inte bara ditt utseende som påverkas, du kommer också känna det du utstrålar. Bli medveten om hur olika känslor i kroppen påverkar ditt humör – hur olika känslor matchar dina rörelser. Att bara göra en liten förändring av din hållning kan vara precis vad du behöver för att få mer energi eller känna dig lugnare inför det där viktiga mötet.

I nya mindfulness-boken This is happening: Redesigning mindfulness for our very modern lives presenteras en rad olika övningar och tekniker vi kan använda oss av för att koppla av. En av dem kallas bedidation och den sägs vara guld för dig som vill ha en skön dejt med John Blund.

Beditation – gör så här!

1. Lägg händerna på din mage.

2. Låt dem ligga där, stilla.

3. Vila till rytmen av din lugna andning.

4. Känn hur magen rör sig, upp och ner, i takt med andetagen. Tänk på hur det känns. Om tankarna glider iväg till orosmoment styr du lugnt men bestämt om dem och fokuserar på din andning. Chansen är stor att du somnar mycket snart.

Läs mer 

Alltid trött? Här är 3 nya tips för superenergi!

Instagramkontot som får dig att acceptera din kropp

Bildkälla Thinkstock