Meghan Markle missfall

Meghan Markle och prins Harry drabbade av missfall – läs hennes egna ord om sorgen

Meghan Markle och prins Harry drabbades av ett missfall i somras. Det skriver nu Meghan själv i New York Times. ”Jag kände en kramp och föll till golvet”, skriver hon.
Slå på ljud

Det var före årsskiftet som det meddelades att prins Harry och Meghan Markle lämnar sina kungliga roller tillsammans med nyfödde sonen Archie, stänger ner all sin verksamhet i Buckingham Palace och flyttar över Atlanten. Parets önskemål var att lämna monarkin och offentligheten för ett mer privat liv – då Meghan bland annat fått utstå en hel del hat och hot.

Nu bor paret tillsammans med lilla Archie i Los Angeles i USA tillammans med sonen.


Meghan Markles egna ord om missfallet

I en text, publicerad i New York Times har nu Meghan valt att tala ut om en personlig kamp som paret genomgått. De har nämligen drabbats av missfall.

”Det var en julimorgon som började lika vanligt som någon annan dag”, skriver Meghan och fortsätter:

”Efter att ha bytt blöja kände jag en skarp kramp. Jag föll på golvet med honom i armarna och nynnande en vaggvisa för att hålla oss båda lugna, den glada melodin var en skarp kontrast till min känsla av att något inte stämde. Jag visste, när jag grep om mitt förstfödda barn, att jag tappade mitt andra.”

Den hjärtskärande texten fortsätter med att Meghan berättar att makarna åkte till sjukhuset. Hand i hand försökte de att förstå vad de precis genomgått.

”Timmar senare låg jag i en sjukhussäng och höll min mans hand. Jag kysste hans knogar, våta av båda våra tårar. Stirrande på de kalla vita väggarna. Jag försökte föreställa mig hur vi skulle läka”

Den röda tråden i Meghans egenskrivna text är att lyfta vikten av att fråga andra människor hur de mår. Under det dramatiska år som varit är det många som bär på tyngd inom sig och frågan "är du okej?" kan betyda så mycket.

”Så denna Thanksgiving har vi planerat för en högtid som aldrig förr – många av oss är separerade från dem vi älskar, vi är ensamma, sjuka, rädda, delade och kanske letar efter något att ens vara tacksamma för – låt oss lova varandra att vi frågar varandra, 'Är du okej?'. ”