Toppmodellen Iskra Lawrence: "Jag växte upp och hatade min spegelbild"

Toppmodellen Iskra Lawrence fortsätter kampen mot ensidiga kroppsideal. Se hennes senaste video där hon klär av sig i tunnelbanan. Syftet? Att få oss att tycka bättre om oss själva.

Iskra Lawrence har blivit en förebild för många. Som framgångsrik plus size-modell driver hon kampen mot ensidiga skönhetsideal genom att på olika sätt peppa kvinnor att tycka om sig själva, som de är.

Nu har hon släppt en video där hon klär av sig i tunnelbanan. Anledningen? Att uppmana tjejer att tycka mer om sina kroppar.

”Jag vill prata om den viktigaste relationen vi har i livet, och det är den vi har med oss själva”, säger hon till passagerarna medan hon tar av sig klänningen.

Läs mer: Hur påverkas du av #fitspo?

”Jag växte upp och hatade min spegelbild, för att det här samhället sa åt mig att jag inte var tillräckligt bra. Jag trodde att det var något fel på mig för att jag inte hade ett thigh gap, för att jag hade celluliter och för att jag inte var tillräckligt smal”, fortsätter hon.

Iskra vill få oss alla att se det fina med våra kroppar: ”Den här kroppen är till för så mycket mer än att bara bli objektifierad, att bli tafsad på, att bli tittad på”.

Klicka på play och se videon. Och tänk till innan du dömer dig själv nästa gång.

Läs mer om ideal, kroppshets och självkänsla
Hon vill få dig att älska din kropp som den är
Modellen fick nog av kroppshetsen – tog egna modebilder
Ny inspirerande reklamfilm mot kroppshets – se den här!