Morgonrutinerna som boostar din förbränning

Morgonrutinerna som boostar din förbränning

Om inledningen av dagen är bra så har ju resten av dagen en skyldighet att hålla samma nivå. Eller hur?

Frukost är A och O

Skippa inte frukosten. Genom att äta ett bra första mål med protein och långsamma kolhydrater sätter du fart på systemet och gör kroppen redo att börja bränna energi. Dessutom ger frukosten energi som krävs för att orka träna.

Träna på morgonen

Förutom att morgonträning innebär en toppenstart på dagen så finns det även fysiologiska fördelar med ett tidigt pass. Forskning från University of Northumbria visar att du kan öka din fettförbränning med hela 20 procent under resten av dagen genom att lägga in ett tidigt träningspass. För att säkerställa att det verkligen stämmer krävs förmodligen fler studier, men det verkar onekligen finnas ett samband. Och om inte så är det ju underbart att ha träningen avklarad innan jobbet.

Öka takten

Det är vanligt att känna sig lite seg på morgonen, men försök ändå att öka intensiteten under din tidiga träning. Experter menar att det räcker med två och en halv minuts extremt intensiv workout för att du ska öka din förbränning rejält. Så ta i lite extra, det lönar sig. Men viktigast av allt är att du lyssnar på din kropp. Kom ihåg att ett lugnt pass är bättre än inget alls.

Foto: All Over Press