Ny forskning: Ditt Instagram-filter avslöjar hur du mår

Amaro, Valencia eller kanske Mayfair? Ditt favoritfilter kan vara ett tecken på hur du mår, enligt ny forskning.

Ditt Instagram-flöde kan säga en hel del om dig. Vilken mat du äter, vad du gillar att träna, vilka du umgås med och var du brukar resa. Ny forskning visar att det också kan säga en del om din hälsa.

I en studie vid Harvard University och University of Vermont analyserades detaljer som ljusstyrka och färger på personers Instagram-foton och forskare fann att olika filter faktiskt var en tydlig indikation på hur deltagarna mådde.

Missa inte! Matbilder på Instagram får dig att äta nyttigare

Ju mörkare filter deltagarna använde och ju blåare och gråare toner de hade på sina foton, desto större var sannolikheten att de var deprimerade. Ljusare bilder tydde på bättre mående bland personerna. Studien visade att färger och ljusstyrkan på Instagram-bilden faktiskt avslöjar mer om hur personer mår, än om bilden ser glad eller ledsam ut.

Studien var relativt liten, det var endast 166 deltagare som medverkade. Så vi kanske bör ta resultatet med en nypa salt. Men det får oss trots allt att fundera på vilket filter vi själva brukar använda… Hur ser ditt flöde ut?

Läs mer
Par som tittar på serier ihop är lyckligare
Blir du sötsugen efter träningen? Du är inte ensam!
Därför blir du smartare av kvällsträning
Magträning: 9 tuffa övningar som verkligen ger resultat

Bildkälla Kaboompics Stocksnap