Ny undersökning: Det här tre sakerna stressar unga mest

Ny undersökning: Det här tre sakerna stressar unga mest

En ny undersökning visar att 70 procent av alla unga haft en livskris innan de fyller 30 år. Här är de tre sakerna som får flest unga att känna sig stressade.

Läs också: 15 sätt att lindra stress (som inte är träning eller meditation)

Det sociala nätverket LinkedIn har gjort en undersökning om livskriser. I den intervjuades 1 007 yrkesverksamma svenskar i åldrarna 25-33 år och svaren visar att 70 procent av de tillfrågade har haft en livskris innan de fyllde 30 år, skriver MåBra.

Det unga är mest oroade över är att hitta ett jobb de brinner för, jämföra sig själv med vänner som är mer framgångsrika och pressen på att skaffa barn.

– Vi är mer sammanlänkade än någonsin vilket har massor av fördelar, men det gör också gör att vi dagligen jämför oss med varandra. Vi studerar och bor hemma längre och egen försörjning dröjer. Tyvärr leder detta till att många upplever karriärstress och livskris redan i 25-årsåldern, säger Oscar Rydman, Relationship Manager på LinkedIn i ett pressmeddelande.

63,3 procent av de tillfrågade säger också att de har känt sig osäkra på hur de ska ta nästa steg i karriären eller livet, något som även det bidrar till stress.

Läs också: Vet du din färgpersonlighet? Det borde du – och vi har testet för det


De här faktorerna stressar unga mest:

1. Att hitta ett jobb som man drivs av (54,7 procent).

2. Att jämföra sig själv med mer framgångsrika vänner (40,7 procent).

3. Press att skaffa barn (38,2 procent).

Läs också: Så får du en sundare relation till mobilen – 4 tips från psykologen

Foto: IBL/Shutterstock