Sexuella trakasserier & dåligt självförtroende hör till unga tjejers vardag – nu säger vi stopp!

Sexuella trakasserier & dåligt självförtroende hör till unga tjejers vardag – nu säger vi stopp!

Under puberteten sjunker unga tjejers självförtroende. De flesta mår som sämst när de är i skolan (!) och sexuella trakasserier och elaka kommentarer på sociala medier är vardagsmat. Nu har vi fått nog och djupdyker ner i unga tjejers mående med en ny webbserie!

Att unga tjejer mår dåligt ska inte vara det normala. Men en undersökning som gjordes av Baaam på uppdrag av Always visar att många tjejer idag kämpar med självförtroendet och utfrysning. Vi har fått nog ­– och nu gör vi något åt det! I en engagerande webbserie skapad i samarbete mellan Baaam, Frida, Always och profilerna Kakan Hermansson, Salem Indrias, Ida Warg och Ellinor Bjurström – kommer allt från mens till mobbning lyftas upp till ytan och diskuteras. Målet är att sluta sticka huvudet i sanden kring unga tjejers mående.

I undersökningen som ligger som underlag för webbserien delade unga tjejer med sig av sitt inre liv som visade sig vara allt annat än fridfullt och på deras egna villkor.

I webbserien vill vi ta reda på varför det blivit såhär. Vi vill fylla kunskapsluckorna, väcka uppmärksamhet bland unga – och vuxna, och göra det på ett sätt som både roar och ger kunskap. Kakan, Ida, Salem och Ellinor som alla är förebilder för unga tjejer kommer dela med sig av sina egna erfarenheter, prata med experter och vänner för att nå ett och samma mål – att hjälpa unga tjejer att må bättre och bli #Alwaysconfident.

Webbserien har premiär 4 november på Fridas Youtube-kanal.