Tjejer skålar med vitt vin

Onyttiga saker som faktiskt är bra för dig

Oavsett om det handlar om vad vi äter eller hur vi lever finns det vissa saker som anses ohälsosamma. Men faktum är att några onyttiga saker faktiskt också kan vara bra för dig!

Det är superviktigt att ibland njuta ordentligt av godsaker som gör dig glad, även om det inte är nyttigt för kroppen. Annars skulle livet vara alldeles för tråkigt, eller hur? Men visst känns det extra skönt att höra att vissa ohälsosamma saker faktiskt också kan vara riktigt bra för dig? Här är några exempel!

1. Kaffe

Du kanske vill dricka mindre kaffe för att skära ner på ett eventuellt koffeinberoende. Men kaffe kan faktiskt också göra dig mer vältränad. En studie publicerad i British Journal of Sports Medicine visade att löpare som drack kaffe innan ett pass på 1,5 kilometer sprang 4,2 sekunder snabbare än de som skippat kaffet. Så den svarta drycken kan definitivt ha positiva effekter!

Missa inte! Det här ska du äta på kvällen – om du vill ha större muskler

Ett glas mousserande kan vara nyttigare än du tror.

Ett glas mousserande kan vara nyttigare än du tror.

2. Vin

Det har länge varit känt att rött vin kan vara bra för hjärtat. Men visste du att även ett glas mousserande vin har vissa hälsofördelar? Studier har visat att bubblorna ger kroppen en boost av antioxidanter och kan bidra till att förebygga stroke eller hjärtproblem.

3. Choklad

Choklad kan bland annat ge dig ett friskare hjärta, hjälpa till att öka koncentrationen, förebygga förkylning och sänka blodtrycket. Du borde också passa på att äta choklad när du är stressad. Chokladmeditation kan nämligen få dig att slappna av. (Läs mer om det här!)

4. Stress

Och på tal om stress. Vi vet alla att för mycket stress inte är bra för oss. Det kan leda till högt blodtryck och ge minnes- eller koncentrationssvårigheter. Men kortvarig stress kan faktiskt vara bra. Det ökar koncentrationsförmågan och gör dig mer snabbtänkt. Det kan också stärka ditt immunförsvar. Men, det är såklart viktigt att du återhämtar dig ordentligt. Glöm inte att vila ibland!

Läs mer
Små (och oväntade) knep som gör träningen mer effektiv
Ont i knät när du tränar? Här är 5 förebyggande övningar
Smarta knepet som gör det lättare att välja kläder på morgonen

Bildkälla

Källa Vårdguiden