Övningen som tränar mage och rygg samtidigt

Att göra träningen mer effektiv är väl något vi alla vill? Därför älskar vi att träna fler muskelgrupper samtidigt. Här är övningen som ger dig stark mage – och rygg!

Plankan är en superbra träningsform för dig som vill få en starkare core och synliga magmuskler. Men genom att variera övningen går det inte bara att göra den mer effektiv för bålen, du kan också få andra muskler att arbeta.

Den här varianten gör att dina magmuskler får jobba lite hårdare, men den tränar även dina skulderblad och ryggen, vilket ger en perfekt grund för bra hållning och stabilitet. Något som kommer vara till stor hjälp såväl i vardagen, som när du tränar konditionsträning eller annan styrketräning. Så här gör du!

Missa inte! 4 knep som gör armhävningar lättare

Du behöver:
2 st hantlar

Gör så här:

Ställ dig i position för att göra plankan, med händerna istället för armbågarna mot golvet. Greppa båda hantlarna. Dra sedan den ena hanteln mot ditt bröst, med armbågen mot taket. Håll armen nära din kropp. Gå tillbaka till startposition och gör likadant med andra handen.

Håll kroppen rak genom hela övningen och se till att den inte roterar. Fokusera på ryggen när du lyfter vikterna och låt ryggmusklerna hjälpa dig att dra upp hanteln, så det inte bara är dina armar som jobbar.

Gör 6-8 repetitioner på varje sida.

Visst blir du sugen på att testa?

Foto: IBL