Är du redan sugen på lite julmys? Vi med! Den här superenkla glassen är perfekt krämig och blir extra god av de krossade pepparkakorna.
Läs mer: 3 knep för att vakna upp utvilad efter jul
Krämig pepparkaksglass
ca 1 liter
Du behöver:
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
100–150 g pepparkakor, grovt krossade
Garnering:
Några grovt krossade pepparkakor
Gör så här:
1. Vispa grädden i en skål tills den är fluffig, men tänkt på att inte vispa för hårt.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda noga.
3. Rör ner de krossade pepparkakorna i smeten.
4. Häll glassmeten i en limpform som rymmer ca 1,5 liter. Strö lite krossade pepparkakor på ytan. Täck formen med plast, ställ in den i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering så den hinner mjukna.
Läs även:
Spellista: Peppande julstämning på gymmet
Säg hej till lussesemlan – julens nya bakverk!
Baka sockerfritt till jul – här är recepten
Foto: Thinkstock