Låt oss lägga acaibowl och chiapudding åt sidan en stund för att testa en ny favorit bland hälsomedvetna, nämligen poke bowl. Rätten kommer från Hawaii men gör nu succé världen över och den intar helt klart förstaplatsen som den trendigaste snabbmaten just nu. Poke bowl består av små bitar rå fisk, ungefär som sashimi, som serveras i en skål med tillbehör, ofta sushiris, avokado, nötter, betor och smaksättningar som soja, lök och chili.
Läs mer: Blir du sugen på kackerlacksmjölk? Nya supermjölken
Du har säkert sett poke bowls i ditt flöde på sociala medier. Rätten är nämligen inte bara väldigt god och fräsch, den är också väldigt Instagram-vänlig. Det bästa? Du kan enkelt göra den själv. Spana in nedan hur du gör!
Så gör du egen poke bowl
För 4 personer behöver du
Ris för 4 personer
400 gram rå lax av hög kvalitet
3 msk japansk soja
1 msk sesamolja
2 msk risvinäger
1 tsk chiliflakes
Valfria grönsaker (till exempel avokado, morot, gurka, salladslök)
Bladspenat
Gör så här
Koka risen och låt det svalna. Blanda soja, risvinäger, sesamolja och chiliflakes i en skål. Skär sedan laxen i kuber och lägg i blandningen. Låt det stå och och dra i några minuter medan du skär grönsakerna. Häll riset i en skål och lägg sedan bladspenat, grönsakerna och laxen på. Ringla över chilimarinaden och toppa med lite chiliflakes.
Enkelt, snabbt och så gott!
Läs mer
Därför ska du äta bananskalet (vi lovar att du kommer vilja testa!)
7 effektiva rumpövningar som också tränar magen
Enkla sminkknepet som gör att du ser brunare ut
Bildkälla @thepokespotny @coralfishpokeshop @kevinjenkins @chikarashinyc @banopax