Recept: Proteinrika hallon- och citronmuffins

Gör de här saftiga och naturligt söta hallon- och citronmuffins med låg sockerhalt och mycket protein – perfekt till fika eller brunch.

Varje muffin innehåller 3,2 gram fibrer och 5,4 gram protein! Ganska betydande för en liten muffin (de är dessutom väldigt goda)! Receptet ger dig 12 muffins.

Du behöver:

1 citron

1,1 dl socker

2,25 dl vanlig fettfri grekisk yoghurt

0,75 dl rapsolja

1 stort ägg

1 tsk vaniljextrakt

4,5 dl vitt fullkornsmjöl

1 1/2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

3,5 dl färska hallon

Såhär gör du:

Värm ugnen till 200 grader och ta fram 12 stycken stora muffinsformar och ställ dem på en plåt. Använd en potatisskalare för att få bort skalet från citronen i långa remsor. Mixa sedan skalet tillsammans med socker i en matberedare och kör tills skalet är mycket finhackat. Lägg i yoghurt, olja, ägg och vanilj. Mixa tills allt blandats ordentligt. Ta en separat skål och blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt yoghurtblandningen och blanda ihop ordentligt. Blanda försiktigt ner hallonen. Fördela smeten i de 12 formarna. Grädda sedan till kanterna och toppen på muffinsen är gyllene (18 till 25 minuter). Klart!
Antal kalorier: 180 per muffin

Bildkälla IBL