PT:n tipsar – bästa övningarna för synliga magmuskler

PT:n tipsar – bästa övningarna för synliga magmuskler

Hur ska man äta och träna för att magmusklerna verkligen ska synas? PT:n Ida Mikaelsson ger svar.

FRÅGA: 

Trots att jag både springer och tränar mycket styrka (två pass i veckan) plus ofta någon klass på gymmet i veckan så får jag inte synliga magmuskler. Har tränat så här i över ett år och äter proteinrikt. Vad händer egentligen? Vilka övningar är bra? Ska tillägga att jag framförallt tränar för att hålla mig stark, frisk och fräsch men det vore ju kul att se lite magmuskler också, efter allt slit, och inte bara benmuskler.

Lovisa

IDA SVARAR:

Kul att du är igång med så mycket träning. Låter som du hittat bra träningsformer som du gillar. Magmusklerna finns garanterat på plats och hjälper dig varje dag att ta dig igenom livet.

För att de ska synas kan en justering av kosten vara det som krävs. Frågan du ska ställa dig är om det är värt det. Vi kvinnor har rent genetiskt extra fettlagring på magen eftersom vi är skapta för att klara av att föda barn. Magfettet är alltså ofta det sista som lämnar kroppen. Det krävs oftast väldigt strikt kost för att uppnå magrutor och därmed en låg fettprocent. Din inställning att träna för att hålla dig stark, frisk och fräsch är väldigt sund och verkligen rätt väg att gå.

När det kommer till övningar för magen finns det en djungel av dessa. Basövningar som knäböj och marklyft är väldigt bra för våra inre magmuskler. Andra bra övningar är hängande benlyft, knäindrag med trx och den klassiska plankan. Använd youtube om du är osäker på hur övningarna ska utföras.

Fortsätt träna och ha kul i gymmet! /Ida

Foto: