PT:ns bästa frukosttips innan morgonträningen

PT:ns bästa frukosttips innan morgonträningen

Din PWO-frukost ska gå snabbt att slänga ihop och ge energi och träningslust. Här är fem bra tips!

Efter en natts sömn är kroppen tömd på energi och insulinnivån låg. Därför bör du stoppa i dig något lättare innan träningen och sedan ladda ordentligt med rätt mat efter passet.

– Ju hårdare du ska träna, desto mer bör du äta innan passet. Oavsett intensitet, så se till att få i dig protein och kolhydrater innan passet. Personligen brukar jag klara mig ganska bra på en proteinshake och en banan, säger Sofia Johansson, PT och kostrådgivare.

DSC_4176

Sofia Johansson är PT och kostexpert.

Sofias fem bästa frukosttips:


Flytande frukost

Många har svårt att äta tidigt, då är det en bra idé att dricka sin frukost. Baaam tipsar: Med banan, havregryn, naturell yoghurt och frukt och/eller bär blir det en näringsrik frukost. Lägg till proteinpulver om du vill.


Kvarg med bär

Blanda kvarg med frysta bär kvällen innan och ställ i kylen över natten, bara att plocka fram och äta.


Äggmacka
Knäcke- eller rågbröd med kokt ägg och keso innehåller bra kolhydrater och proteiner. Koka äggen kvällen innan så spar du tid.


Chiapudding
Förbered kvällen innan. Blanda två matskedar chiafrön med 1-2 dl valfri mjölk och ställ i kylen i en tät burk över natten. Smaksätt gärna puddingen bär, frukt, kakao eller kanel.


Kaffe-power

Se till att ha kaffebryggaren laddad med filter och pulver så att du bara kan slå på den på morgonen om du vill ha en kopp kaffe. Koffeinet hjälper dig att piggna till och fokusera.

Foto: Thinkstock, Foodie Factor/Unsplash