Chiapudding björnbär

Recept: 4 mumsiga varianter av chiapudding

Chokladchiapudding med jordnötssmör, 1 portion

Bildkälla
Du behöver:

2 msk chiafrön

1 msk raw kakao

1 1/2 dl sojamjölk

1 msk jordnötssmör

1 banan

Kakaonibs att garnera med

Så här gör du:

Blanda ihop chiafrön och kakao, häll sedan i drygt 1 dl sojamjölk och rör om. Låt detta stå i rumstemperatur i ungefär 10 minuter för att sedan röra om igen. Sätt blandningen i en glasburk med lock och ställ in i kylskåpet i två timmar.

Innan du tar fram chiapuddingen blandar du jordnötssmöret med ungefär 2 matskedar sojamjölk i en skål. Häll upp puddingen, lägg på jordnötssmörblandningen och skivad banan. Strö på kakaonibs! Klart!

Tropisk chiapudding, 4 portioner

Bildkälla
Du behöver:

5 dl kokosmjölk

1 dl ananasbitar

1 dl mangobitar

4 msk osötade kokosflingor

Drygt 1 dl chiafrön

1 msk agavesirap

2-3 msk valfri hackad frukt

Så här gör du:

Sätt kokosmjölk, ananas, mango, kokosflingor i en mixer och blanda ordentligt. Häll upp blandningen i en skål och addera sedan chiafrön, agavesirap och rör om. Täck över skålen och låt stå i kylskåp i ett par timmar, allra helst över natten.

När det är dags för servering, garnera med valfri hackad frukt! Voilà!

Vanilj- och mandelchiapudding med persika, 4 portioner

Bildkälla
Du behöver:

Drygt 2 dl mandelmjölk med vaniljsmak

2 dl persikoyoghurt

4 msk chiafrön

1 tsk vaniljpulver

Några droppar mandelextrakt (kan uteslutas)

1 msk agavesirap

1 dl mandelspån

1 persika

Så här gör du:

Rör ihop mjölk, persikoyoghurt, chiafrön, vaniljpulver, mandelextrakt och agavesirap i en skål. När du rört om ordentligt låter du det stå i ungefär en kvart för att sedan röra om igen. Låt blandningen stå i kylskåpet över natten.

Innan du ska servera rör du i mandelspån. Hacka persikan och strö över alla portioner. Ringla över lite agavesirap – klart!

Chiapudding med björnbär och citron, 4 portioner

Bildkälla
Du behöver:

4 1/2 dl havremjölk

1 msk färskpressad citronjuice

1 1/2 dl chiafrön

1/2 tsk rivet citronskal

Drygt 1 dl björnbär

Så här gör du:

Blanda havremjölk, citronjuice, chiafrön och citronskal i en glasburk och rör om ordentligt. Låt stå i rumstemperatur i ungefär 20 minuter för att sedan röra om igen. Ställ sedan in det i kylskåpet i ungefär sex timmar.

Precis innan du ska servera din chiapudding toppar du med färska björnbär! Njut!

Mer mumsiga recept:
Nyttig frozen cheesecake
4 färglada (och goda!) smoothieskålar
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör