Chokladchiapudding med jordnötssmör, 1 portion
Bildkälla
Du behöver:
2 msk chiafrön
1 msk raw kakao
1 1/2 dl sojamjölk
1 msk jordnötssmör
1 banan
Kakaonibs att garnera med
Så här gör du:
Blanda ihop chiafrön och kakao, häll sedan i drygt 1 dl sojamjölk och rör om. Låt detta stå i rumstemperatur i ungefär 10 minuter för att sedan röra om igen. Sätt blandningen i en glasburk med lock och ställ in i kylskåpet i två timmar.
Innan du tar fram chiapuddingen blandar du jordnötssmöret med ungefär 2 matskedar sojamjölk i en skål. Häll upp puddingen, lägg på jordnötssmörblandningen och skivad banan. Strö på kakaonibs! Klart!
Tropisk chiapudding, 4 portioner
Bildkälla
Du behöver:
5 dl kokosmjölk
1 dl ananasbitar
1 dl mangobitar
4 msk osötade kokosflingor
Drygt 1 dl chiafrön
1 msk agavesirap
2-3 msk valfri hackad frukt
Så här gör du:
Sätt kokosmjölk, ananas, mango, kokosflingor i en mixer och blanda ordentligt. Häll upp blandningen i en skål och addera sedan chiafrön, agavesirap och rör om. Täck över skålen och låt stå i kylskåp i ett par timmar, allra helst över natten.
När det är dags för servering, garnera med valfri hackad frukt! Voilà!
Vanilj- och mandelchiapudding med persika, 4 portioner
Bildkälla
Du behöver:
Drygt 2 dl mandelmjölk med vaniljsmak
2 dl persikoyoghurt
4 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
Några droppar mandelextrakt (kan uteslutas)
1 msk agavesirap
1 dl mandelspån
1 persika
Så här gör du:
Rör ihop mjölk, persikoyoghurt, chiafrön, vaniljpulver, mandelextrakt och agavesirap i en skål. När du rört om ordentligt låter du det stå i ungefär en kvart för att sedan röra om igen. Låt blandningen stå i kylskåpet över natten.
Innan du ska servera rör du i mandelspån. Hacka persikan och strö över alla portioner. Ringla över lite agavesirap – klart!
Chiapudding med björnbär och citron, 4 portioner
Bildkälla
Du behöver:
4 1/2 dl havremjölk
1 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 dl chiafrön
1/2 tsk rivet citronskal
Drygt 1 dl björnbär
Så här gör du:
Blanda havremjölk, citronjuice, chiafrön och citronskal i en glasburk och rör om ordentligt. Låt stå i rumstemperatur i ungefär 20 minuter för att sedan röra om igen. Ställ sedan in det i kylskåpet i ungefär sex timmar.
Precis innan du ska servera din chiapudding toppar du med färska björnbär! Njut!
Mer mumsiga recept:
Nyttig frozen cheesecake
4 färglada (och goda!) smoothieskålar
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör