Chickpea Cookie Dough
Du behöver:
2,25 dl kikärter (utan skinn)
0,75 dl naturligt jordnötssmör
1,5 tsk vaniljextrakt
2 msk agave nektar
0,75 dl veganska chokladchips
Såhär gör du:
Mixa kikärter, jordnötssmör, vaniljextrakt och agave i en mixer eller matberedare. Mixa tills det är en fin puré. Lägg degen i en skål och häll över chokladchipsen. Blanda ihop väl med en träslev.
Proteinbars med choklad och mandel
Du behöver:
2,25 dl råa mandlar
1/4 tsk havssalt
1 tsk kanel
3,4 dl havregryn
1,4 dl växtbaserat vaniljproteinpulver
0,75 dl lönnsirap
0,5 dl veganska chokladchips
Såhär gör du:
Förbered en form om cirka 20×20 cm och spraya lätt med margarin. Ta en fjärdedel av mandlarna och mixa och lägg sedan dessa åt sidan och spara som topping. Häll sedan resten av mandlarna och havssaltet i en matberedare och mixa tills det nästan blir som smör. Tillsätt havre, proteinpulver, kanel och lönnsirap och mixa tills allt är slätt. Pressa ner blandningen i formen med baksidan av en sked, häll sedan över den mixade mandeln och tryck ner i barsen. Smält chokladen i micron och ringla sedan denna över barsen. Stoppa in formen i kylen och låt stå i 20 minuter innan du skär upp bitarna.
Du behöver:
4,5 dl frysta skalade edmamer (tinade)
2 tsk olivolja
1 tsk havssalt
1 msk svarta sesamfrön
Såhär gör du:
Värm ugnen till 230 grader. Blanda edmamerna med olivoljan och havssaltet i en skål. Lägg sedan edmamerna på en plåt och låt vara i ugnen i 12-15 minuter. Ta ut ur ugnen och strö över sesamfrön och sätt sedan in plåten igen i ca 5 minuter.
1,2 dl mjuk tofu
2,25 dl sojamjölk vanilj
1 fryst banan
1/2 msk jordnötssmör
Såhär gör du:
Mixa ihop allt. Klart!
Grekisk yoghurt med frukt
Du behöver:
1,5 dl vegansk grekisk yoghurt
Frukt
Såhär gör du:
Blanda ihop allt och njut!
Foto: All Over Press