Recept: 5 veganska och proteinrika snacks

Recept: 5 veganska och proteinrika snacks

Chickpea Cookie Dough

Du behöver:
2,25 dl kikärter (utan skinn)

0,75 dl naturligt jordnötssmör

1,5 tsk vaniljextrakt

2 msk agave nektar

0,75 dl veganska chokladchips

Såhär gör du:

Mixa kikärter, jordnötssmör, vaniljextrakt och agave i en mixer eller matberedare. Mixa tills det är en fin puré. Lägg degen i en skål och häll över chokladchipsen. Blanda ihop väl med en träslev.

Proteinbars med choklad och mandel

Du behöver:

2,25 dl råa mandlar

1/4 tsk havssalt

1 tsk kanel

3,4 dl havregryn

1,4 dl växtbaserat vaniljproteinpulver

0,75 dl lönnsirap

0,5 dl veganska chokladchips

Såhär gör du:

Förbered en form om cirka 20×20 cm och spraya lätt med margarin. Ta en fjärdedel av mandlarna och mixa och lägg sedan dessa åt sidan och spara som topping. Häll sedan resten av mandlarna och havssaltet i en matberedare och mixa tills det nästan blir som smör. Tillsätt havre, proteinpulver, kanel och lönnsirap och mixa tills allt är slätt. Pressa ner blandningen i formen med baksidan av en sked, häll sedan över den mixade mandeln och tryck ner i barsen. Smält chokladen i micron och ringla sedan denna över barsen. Stoppa in formen i kylen och låt stå i 20 minuter innan du skär upp bitarna.

Rostade edamame (soyabönor)

Du behöver:

4,5 dl frysta skalade edmamer (tinade)

2 tsk olivolja

1 tsk havssalt

1 msk svarta sesamfrön

Såhär gör du:

Värm ugnen till 230 grader. Blanda edmamerna med olivoljan och havssaltet i en skål. Lägg sedan edmamerna på en plåt och låt vara i ugnen i 12-15 minuter. Ta ut ur ugnen och strö över sesamfrön och sätt sedan in plåten igen i ca 5 minuter.

Vaniljmilkshake

Du behöver:

1,2 dl mjuk tofu

2,25 dl sojamjölk vanilj

1 fryst banan

1/2 msk jordnötssmör

Såhär gör du:

Mixa ihop allt. Klart!

Grekisk yoghurt med frukt

Du behöver:

1,5 dl vegansk grekisk yoghurt

Frukt

Såhär gör du:

Blanda ihop allt och njut!

Foto: All Over Press