Baka ett riktigt gott glutenfritt – och proteinrikt– bröd

Det ska inte vara svårt att baka glutenfritt. Här är ett riktigt gott bröd som dessutom är boostat med proteiner.

Glutenfritt saftigt proteinbröd

1 limpa

Detta superbröd innehåller långsamma kolhydrater, nyttiga fetter från olika frösorter och tillsatt protein för mättnad.

Ingredienser

2 dl bakprotein*

1,5 msk kokosolja

2 Ägg

4 Äggvitor

1 dl Linförn

1 dl Solrosfrön

1 dl Pumpafrön

2 msk Psylliumhusk

1 tsk Kanel

2 tsk Bakpulver

Havssalt

* Vassleprotein-pulver som är anpassat för höga temperaturer till bakning finns till exempel att köpa i hälsokostaffärer och fitnessbutiker. Vill du inte tillsätta protein kan du byta ut det mot bovetemjöl i samma mängd.

Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader.

Smöra en brödform med kokosolja. Blanda alla ingredienser till en klumpfri smet och häll i brödformen. Pudra över bakprotein, bovetemjöl eller frön på toppen. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.

Låt svalna innan du skär i det, annars kan det vara lite degigt. Men oroa dig inte, brödet sätter sig när det har svalnat.

Innehållsdeklaration (per skiva, ca 40g)

Kcal 260

Protein 18,5 g

Kolhydrater 3,5 g

Fett 18 g

Innehållsdeklaration (per sats)

Kcal 1742

Protein 124 g

Kolhydrater 24 g

Fett 120 g

Receptkälla: Fitnessguru.com
Foto: All Over Press