
Baka ett riktigt gott glutenfritt – och proteinrikt– bröd
Det ska inte vara svårt att baka glutenfritt. Här är ett riktigt gott bröd som dessutom är boostat med proteiner.
Glutenfritt saftigt proteinbröd
1 limpa
Detta superbröd innehåller långsamma kolhydrater, nyttiga fetter från olika frösorter och tillsatt protein för mättnad.
Ingredienser
2 dl bakprotein*
1,5 msk kokosolja
2 Ägg
4 Äggvitor
1 dl Linförn
1 dl Solrosfrön
1 dl Pumpafrön
2 msk Psylliumhusk
1 tsk Kanel
2 tsk Bakpulver
Havssalt
* Vassleprotein-pulver som är anpassat för höga temperaturer till bakning finns till exempel att köpa i hälsokostaffärer och fitnessbutiker. Vill du inte tillsätta protein kan du byta ut det mot bovetemjöl i samma mängd.
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en brödform med kokosolja. Blanda alla ingredienser till en klumpfri smet och häll i brödformen. Pudra över bakprotein, bovetemjöl eller frön på toppen. Grädda mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter.
Låt svalna innan du skär i det, annars kan det vara lite degigt. Men oroa dig inte, brödet sätter sig när det har svalnat.
Innehållsdeklaration (per skiva, ca 40g)
Kcal 260
Protein 18,5 g
Kolhydrater 3,5 g
Fett 18 g
Innehållsdeklaration (per sats)
Kcal 1742
Protein 124 g
Kolhydrater 24 g
Fett 120 g
Receptkälla: Fitnessguru.com
Foto: All Over Press