Läs mer: Testa den här nyttiga (och helt ljuvliga) chokladmoussen
Raw brownies
100 gram valnötter (ca 2 dl)
15 urkärnade dadlar
5 msk raw kakao (går även bra med vanlig)
1 msk kokosolja
1/2 tsk vaniljpulver
1 nypa salt
Gör så här:
Mixa valnötterna i en matberedare tills de liknar ett mjöl. Blanda i resten av ingredienserna och kör i matberedaren tills smeten släpper på kanterna och blir som en boll, den ska vara lite kladdig.
Smaka av och tillsätt ev. fler dadlar, agavesirap eller honung för mer sötma.
Lägg i en form klädd i plastfolie och ställ in i kylen eller frysen en liten stund.
Ingredienser till chokladglasyr
1 avokado
1 msk kokosolja
4 matskedar raw kakao (går även bra med vanlig)
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk honung eller agavesirap
Gör så här:
Mixa allt till en jämn konsistens utan klumpar i en matberedare eller med stavmixer.
Ta fram kakformen med browniedegen som nu är lite nerkyld och bred på glasyren.
Sätt in en stund i kylen för att stelna och skär sedan ut brownies i lika stora bitar. Toppa eventuellt med hackade pistage- eller andra nötter.
Foto: IBL