Baka nyttiga chokladbrownies med frosting

Baka nyttiga chokladbrownies med frosting

Vem har sagt att allt gott måste vara onyttigt? Inte vi i alla fall! Dessa krämiga raw brownies är gudomliga!

Läs mer: Testa den här nyttiga (och helt ljuvliga) chokladmoussen

Raw brownies


100 gram valnötter (ca 2 dl)

15 urkärnade dadlar

5 msk raw kakao (går även bra med vanlig)

1 msk kokosolja

1/2 tsk vaniljpulver

1 nypa salt

Gör så här:

Mixa valnötterna i en matberedare tills de liknar ett mjöl. Blanda i resten av ingredienserna och kör i matberedaren tills smeten släpper på kanterna och blir som en boll, den ska vara lite kladdig.

Smaka av och tillsätt ev. fler dadlar, agavesirap eller honung för mer sötma.

Lägg i en form klädd i plastfolie och ställ in i kylen eller frysen en liten stund.

Ingredienser till chokladglasyr

1 avokado

1 msk kokosolja

4 matskedar raw kakao (går även bra med vanlig)

1/2 tsk vaniljpulver

3 msk honung eller agavesirap

Gör så här:

Mixa allt till en jämn konsistens utan klumpar i en matberedare eller med stavmixer.

Ta fram kakformen med browniedegen som nu är lite nerkyld och bred på glasyren.

Sätt in en stund i kylen för att stelna och skär sedan ut brownies i lika stora bitar. Toppa eventuellt med hackade pistage- eller andra nötter.

Foto: IBL