RECEPT: Goda paleo-köttbullar med brunsås

Köttbullar har en särskild plats i våra hjärtan. De här paleo-köttbullarna (med brunsås!) blir dina nya favoriter.

Foto: Simon Bajada

Vanlig mat är underbart, eller hur? Det finns dessutom många sätt att twista och uppdatera gamla favoritrecept. De här paleo-köttbullarna med brunsås är sipergoda. Brunsåsen blir paleo-anpassad när du gör den på kokosgrädde istället för konventionell mjölk. Köttbullarna innehåller mandelmjölk. Receptet hittar du i Jonas Lundgrens nya bok Jonas paleokök.

Ingredienser (4 portioner)

250 g nötfärs

150 g fläskfärs

1⁄2 gul lök

1 dl mandelmjölk

2 ägg

1 tsk salt

1⁄4 tsk kryddpeppar

olja till stekning

Brunsås:

1 dl köttbuljong

1 dl kokosgrädde

salt och peppar

Gör så här:
Skala och finhacka löken. Blanda ingredienserna till färsen i en bunke.

Forma färsen till köttbullar och bryn dem i olja i en stekpanna och låt eftersteka på svag värme en stund. Ta upp och håll varma. Provstek gärna några köttbullar innan du rullar och steker resten, justera kryddningen om det behövs.

Häll buljong och kokosgrädde i stekpannan och låt koka ihop till en sås. Smaka av med salt och peppar.

TIPS!

Servera gärna med broccoli- och blomkålsmos eller potatismos och lingon.

Missa inte!
Experterna från Food Pharmacy: Bakterieboosta dig friskare!

Läs även:
Spellista: Peppande julstämning på gymmet
Säg hej till lussesemlan – julens nya bakverk!
Baka sockerfritt till jul – här är recepten