Recept: Hälsobakelse med quinoa och ägg

Recept: Hälsobakelse med quinoa och ägg

Här är bakelsen som innehåller två grymma proteiner: quinoa och ägg. Quinoan ger tolv gram protein per deciliter medan varje ägg ger sju gram protein. Du får även i dig en mängd järn och kalcium genom spenaten och mjölken. Receptet ger sex bitar och varje bit innehåller ungefär 250 kalorier!

Du behöver:

1 tsk smör

1,1 dl okokt quinoa

8 ägg

2,8 dl lättmjölk

1 msk hackad vitlök

1 tsk hackad timjan

0,5 tsk salt

0,5 tsk peppar

4,5 dl packat med grovt hackad babyspenat

2,25 dl riven parmesanost

Såhär gör du:

Värm ugnen till 175 grader och smörj en form eller panna med smör. Lägg quinoan i en sil och skölj den under kallt vatten tills vattnet är rent. Låt vattnet rinna av väl! Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök, timjan, salt, peppar och quinoa i en stor skål. Rör sedan i spenaten och häll smeten i den förberedda formen/pannan. Täck över med aluminiumfolie och gunga sedan formen/pannan försiktigt från sida till sida tills quinoan har sjunkit till botten i ett jämnt lager. Ställ in formen/pannan med aluminiumfolien i ugnen och låt grädda i cirka 45 minuter, tills smeten har stelnat. Ta ut från ugnen och lyft bort folien. Strö på parmesanosten och ställ sedan in i ugnen igen i cirka 10-15 minuter tills osten är gyllenbrun och knaprig. Ta sedan ut formen och låt svalna innan du skär upp i fyrkanter. Servera!

Mer recept:
Recept: Veganska och glutenfria chokladkakor med pumpa
5 simpla sätt att göra din köttfärssås lite nyttigare
Recept: Frittata med quinoa och blomkål

Foto: Popsugar