Här är bakelsen som innehåller två grymma proteiner: quinoa och ägg. Quinoan ger tolv gram protein per deciliter medan varje ägg ger sju gram protein. Du får även i dig en mängd järn och kalcium genom spenaten och mjölken. Receptet ger sex bitar och varje bit innehåller ungefär 250 kalorier!
Du behöver:
1 tsk smör
1,1 dl okokt quinoa
8 ägg
2,8 dl lättmjölk
1 msk hackad vitlök
1 tsk hackad timjan
0,5 tsk salt
0,5 tsk peppar
4,5 dl packat med grovt hackad babyspenat
2,25 dl riven parmesanost
Såhär gör du:
Värm ugnen till 175 grader och smörj en form eller panna med smör. Lägg quinoan i en sil och skölj den under kallt vatten tills vattnet är rent. Låt vattnet rinna av väl! Vispa ihop ägg, mjölk, vitlök, timjan, salt, peppar och quinoa i en stor skål. Rör sedan i spenaten och häll smeten i den förberedda formen/pannan. Täck över med aluminiumfolie och gunga sedan formen/pannan försiktigt från sida till sida tills quinoan har sjunkit till botten i ett jämnt lager. Ställ in formen/pannan med aluminiumfolien i ugnen och låt grädda i cirka 45 minuter, tills smeten har stelnat. Ta ut från ugnen och lyft bort folien. Strö på parmesanosten och ställ sedan in i ugnen igen i cirka 10-15 minuter tills osten är gyllenbrun och knaprig. Ta sedan ut formen och låt svalna innan du skär upp i fyrkanter. Servera!
Mer recept:
Recept: Veganska och glutenfria chokladkakor med pumpa
5 simpla sätt att göra din köttfärssås lite nyttigare
Recept: Frittata med quinoa och blomkål
Foto: Popsugar