E-ämnen, stärkelse och socker. Bara några av de ämnen du slipper genom att göra en egen dipp istället för att köpa den färdiga dipp-mixen i butik! Dessutom blir det mer ekonomiskt i längden! Smaken är inte exakt, men vad gör det när dippen är urgod och samtidigt hälsosam? Krydda och experimentera dig fram till just din smak-favorit!
Ranch-dipp

Ingredienser:
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk gräslök
1/4 kruka färsk italiensk bladpersilja
1/4 kruka färsk dill
2 dl grekisk yoghurt
Salt, paprikapulver, cayennepeppar efter smak
* Använd torkade eller frysta örter om det passar dig bättre
Gör såhär:
Pressa vitlöken i en skål. Tillsätt en nypa grovt salt, till exempel havssalt. Hacka örterna fint och lägg ner i skålen.
Blanda i den grekiska yoghurten, men blanda inte för mycket, då kan dippen bli rinnig istället för fluffig.
Krydda med paprikapulver och cayennepeppar. Tillsätt eventuellt chilipulver för mer hetta.
Låt stå i kylen i minst en halvtimme och servera sedan som dipp till dina favoritgrönsaker, till exempel stavar av morot, gurka, selleri eller broccoli- och blomkålsbuketter.
Foto: All Over Press