Recept: Krämig ranch-dipp

E-ämnen, stärkelse och socker. Bara några av de ämnen du slipper genom att göra en egen dipp istället för att köpa den färdiga dipp-mixen i butik! Dessutom blir det mer ekonomiskt i längden! Smaken är inte exakt, men vad gör det när dippen är urgod och samtidigt hälsosam? Krydda och experimentera dig fram till just din smak-favorit!

Ranch-dipp

Ingredienser:

1 vitlöksklyfta

1/2 kruka färsk gräslök

1/4 kruka färsk italiensk bladpersilja

1/4 kruka färsk dill

2 dl grekisk yoghurt

Salt, paprikapulver, cayennepeppar efter smak

* Använd torkade eller frysta örter om det passar dig bättre

Gör såhär:

Pressa vitlöken i en skål. Tillsätt en nypa grovt salt, till exempel havssalt. Hacka örterna fint och lägg ner i skålen.

Blanda i den grekiska yoghurten, men blanda inte för mycket, då kan dippen bli rinnig istället för fluffig.

Krydda med paprikapulver och cayennepeppar. Tillsätt eventuellt chilipulver för mer hetta.

Låt stå i kylen i minst en halvtimme och servera sedan som dipp till dina favoritgrönsaker, till exempel stavar av morot, gurka, selleri eller broccoli- och blomkålsbuketter.

Foto: All Over Press