Recept: Krämiga rawfood-bollar i två olika smaker

Raw goji kokosbollar

Ingredienser

10 st färska dadlar

0,75 dl gojibär

1 dl kokosflingor

1,5 dl cashewnötter

2 msk kallpressad kokosolja

kokos till rullning

Gör såhär: Mixa dadlarna till en kletig massa med stavmixer eller i matberedare. (Känns dadlarna torra så blötlägg de ett tag och låt rinna av innan du mixar dem).

Mixa i resten av ingredienserna till den konsistens du vill ha dem i. Rulla bollarna i kokos och förvara i kylen.

Raw chokladbollar

Ingredienser

12 st färska dadlar

2 dl blandade valfria nötter

1 msk kallpressad kokosolja

2 msk raw kakao

1 msk stark espresso

nötter till rullning

Gör såhär: Mixa nötterna till ett fint mjöl i en matberedare. Lägg i dadlarna, kokosfettet, kakaon och kaffet (som skall vara bryggt och avsvalnat). Mixa tills allt har gått ihop.

Forma till bollar i valfri storlek och rulla dem i hackade nötter. Kyl bollarna i minst 1 timme så de sätter sig.

Foto: All Over Press