fudge

Recept: Mumsig (och nyttigare!) fudge till jul

Du behöver:

1 dl kokosolja

1 dl raw kakao

1 dl kokossocker

1/2 tsk vaniljpulver

En nypa havssalt

Så här gör du:

Börja med att sätta kokosoljan i en värmetålig glaskopp. Häll sedan vatten i en stekpanna och placera glaskoppen med kokosoljan i. Värm upp tills kokosoljan är smält (kokosoljan ska vara rumstempererad).

Sätt kokosoljan, kakao, kokossocker, vaniljpulver och havssalt i en mixer och blanda ihop ordentligt. Täck sedan en form med bakplåtspapper och sätt din blandning i formen. Täck sedan din fudgesmet med ett lager bakplåtspapper och pressa försiktigt ihop den söta massan – den ska vara ungefär 1 1/2 cm tjock.

Ta sedan ut fudgen från formen (fortfarande med bakplåtspappret runt!) och lägg i frysen. Då är den klar på ungefär 30 minuter. Skär sedan fudgen i bitar – klart!

Läs mer:
Därför ska sötpotatis vara en given del av din kost
2 nyttiga varianter på ljuvliga lussebullar
Det händer i din kropp efter att du har druckit cola

Bildkälla