
Recept: Nyttiga chokladbollar med kokosolja och dadlar
Älskar du också chokladbollar? Så här lätt gör du en nyttigare variant av världens bästa boll.
Du behöver:
12 dadlar (färska eller torkade)
1 dl mandelmjöl
2 dl naturella cashewnötter
3 msk kokosolja
1 dl raw kakao
1 tsk vaniljpulver
1 msk kallt kaffe (eller espresso för en mer intensiv smak)
1 krm salt
Eventuellt lite vatten
Kokosflingor
Så här gör du:
Hacka dadlar och cashewnötter i lagom stora bitar, så att de smälter in i blandningen men ändå blir lite tuggmotstånd. Lägg dem i en skål med resten av ingredienserna förutom vatten och kokosflingorna.
Om du tycker att smeten känns lite tjock kan du alltid tillsätta lite av vattnet. Smeten ska vara lite geggig samtidigt som den ska gå att rulla ihop till bollar – och sedan täckas i kokos. När de är klara låter du dem vila i kylskåpet!
Foto IBL