Bars pekanpaj

Recept: Nyttiga efterrättsbars med smak av pekanpaj

Pajskal/undre delen av barsen
Du behöver:

4 dl mandelmjöl

1 ägg

1 msk kokosolja

1/2 tsk arrowrotmjöl

En nypa havssalt

Fyllning
Du behöver:

10 kärnfria dadlar

2 ägg

4 msk lönnsirap

1/2 tsk vaniljpulver

Drygt 2 dl hackade pekannötter

Så här gör du:

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, ägg, kokosolja, arrowrotmjöl och havssalt och knåda till en deg. Sätt degen jämnt i en ugnsfast form och ha den i ugnen i ungefär en kvart.

Medan skalet/undre delen av barsen är i ugnen gör du fyllningen. Hacka dadlarna och blanda ihop med ägg, lönnsirap och vaniljpulver. När fyllningen är len är den klar, häll den då över den ugnsbakade skalet och strössla över de hackade pekannötterna. Sätt in i ugnen och låt vara i ungefär 25 minuter.

Låt det svalna och skär sedan upp i rutor – klart att njuta!

Fler härliga recept:
Chokladdoppade bananbitar med jordnötssmör
Den hälsosamma och kalorisnåla blåbärspajen
Banankakor – med bara två ingredienser

Bildkälla