Recept: Veganska bananmuffins med pekannötter

Recept: Veganska bananmuffins med pekannötter

Du behöver:

0,75 dl naturlig olja

1,1 dl honung

2 ”ägg”: blanda 1 msk krossade linfrön med 2,5 msk vatten för att få ett ”ägg”

2,25 dl väl mosade mogna bananer (cirka 2 stora)

0,75 dl osötad mandelmjölk

1 tsk vaniljextrakt

1,7 dl mjöl (kan behövas mer beroende på hur mosade bananerna är)

2,25 dl fullkornsmjöl

0,75 dl havregryn

1 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

0,5 tsk kanel

1/8 tsk muskot

0,75 dl hackade pekannötter (plus lite för topping)

Såhär gör du:

Värm ugnen till 160 grader. Sätt ut muffinsformar på en plåt, eller smörj en muffinsform. Vispa ihop honung och olja tills det är väl blandat, vispa sedan ner ”äggen”, mosade bananer, mjölk och vaniljextrakt. Ta en ny skål och sikta samman mjöl, havregryn, bakpulver, salt, kanel och muskot. Blanda väl! Rör långsamt ner den torra blandningen i den andra och blanda till en jämn smet. Tillsätt lite mer mjöl om det behövs och rör sedan ner pekannötterna. Klicka ut smeten i formarna (cirka 12 st), fyll varje kopp med 3/4. Strö hackade pekannötter ovanpå. Grädda i ugnen i 20-22 minuter, eller tills en tandpetare kommer upp utan smet.
Njut!

Läs mer:
Bli av med huvudvärken utan tabletter
Har du ont i nacken och mår illa? Det kan vara din behås fel
Så undviker du att få smärtande sms-tummar

Foto: All Over Press