Recept: Veganska och glutenfria chokladkakor med pumpa

Veganska och glutenfria chokladkakor med pumpa (20 st)

Du behöver:

2,25 dl krämigt mandelsmör

1,1 dl pumpapuré

0,6 dl lönnsirap

2 tsk krydda för pepparkakskrydda (pumpapajkrydda)

1 tsk vaniljextrakt

0,25 tsk havssalt

1,1 dl små mörka chokladbitar

Såhär gör du:

Sätt ugnen på 175 grader och förbered två plåtar med bakplåtspapper. Blanda alla ingredienser i en medelstor bunke och rör tills smeten är jämn. Häll i chokladbitarna till sist. Klicka ut smeten på plåtarna med hjälp av en sked och låt kakorna vara inne i ugnen i 12-15 minuter. Låt kakorna svalna helt innan du tar bort dem från plåtarna.

Läs mer:
Här är de sju övningar som bränner flest kalorier
Supertricket: Så får du avokadon att mogna fortare
9 smarta tricks som håller dig varm (det fungerar!)

Foto: Popsugar