4 portioner
Du behöver:
1 stor lök, skalad och skivad
1 vitlöksklyfta, skalad och pressad
1 kålrot, skalad och hackad
1 medelstor sötpotatis, skalad och hackad
4,5 dl grönsaksbuljong
2 stora zucchini, trimmad och skuren i 1 cm tjocka bitar
En bunt grönkål, sköljd och avrunnen
En handfull spenatblad
Såhär gör du:
Fräs lök och vitlök i en kastrull med lite vatten i cirka 4 minuter. Tillsätt sedan kålroten och sötpotatisen och fräs i ytterligare 3 minuter. Tillsätt grönsaksbuljongen och låt sjuda i 10 minuter. Rör i zucchini och grönkål och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Tillsätt spenaten och sjud soppan i 1 minut innan du med en stavmixer/mixer gör soppan slät. Garnera med lite färsk hackad persilja och servera. Mums!
Fler recept:
Recept: Nyttiga efterrättsbars med smak av pekanpaj
Recept: Smal chokladmousse med avokado
Recept: Baka nyttiga chokladbrownies med frosting
Foto: Popsugar