mensvark livia

Så blir du av med mensvärk (på riktigt!)

Varje månad kommer den som en väntad ovän och krampar i din kropp, ja vi snackar självklart om mensvärk. Men nu kommer ny teknologi som lovar att ta bort värken - på riktigt.

Värktabletter, värmedynor och några kilo choklad är några välbeprövade knep mot mensvärk. Men har de verkligen hjälp tillräckligt? Antagligen inte.

WHAT: Därför måste du inte ha mens

Nu kan kampen mot mensvärken vara över, i alla fall enligt sajten Bustle. En ny uppfinning, som kallas Livia, har tagits fram för att lindra smärtan för kvinnor över hela världen. Livia är en apparat som använder sig av elektromagnetiska pulser för att stoppa hjärnans smärtsignaler.

livia mensvark

Elektromagnetiska pulser ska stoppa hjärnans smärtsignaler.

Det enda som du ska göra är att placera två sensorer på nedre delen av magen och sätta igång. Bari Kaplan, professor på Women’s Hospital, förklarar hur Livia funderar på sajten Indiegogo.

”Apparaten stimulerar nerverna och gör det omöjligt för smärtan att ta vid. Metoden som Livia använder är bevisat effektiv i flera studier och jag rekommenderar verkligen användningen av uppfinningen för att underlätta mensvärk vid alla tillfällen.”

Livia finns ännu inte på marknaden eftersom de behöver mer pengar för att producera fler maskiner. De är planerade att finnas tillgängliga i oktober men redan nu ska de gå att förbeställa och de kostar runt 695 kronor.

Kolla in den fantastiska videon här nedanför!

Läs även:
16 extremt dumma frågor om mens vi bara har hört från män
Snart kan mensskydden bli billigare i Sverige
Uppfinningen som stoppar blödningen när du har menssex

Foto: All Over Press, Indiegogo