Så håller du avokadon fräsch längre

Är du trött på att avokadon blir brun så snabbt? Här är ett genialt knep som gör att den gröna superfrukten håller sig fräsch längre.

Avokado är ett perfekt pålägg på mackan och passar dessutom superbra att ha i en god smoothie. Förutom nyttigt fett innehåller den kostfibrer och är rik på vitaminer och mineraler som kroppen behöver. Så det är verkligen ett toppenval om du vill hålla en hälsosam livsstil!

Missa inte! Så tränade Beyoncé inför Formation World Tour (och PT:n lovar att du kan bli lika fit!)

Men den största nackdelen med den här gröna guldklimpen är väl att den så snabbt blir brun? Du har säkert varit med om att ha sparat en halv avokado i kylskåpet för att dagen efter upptäcka att den härliga gröna färgen… inte längre är så grön. Här är ett superenkelt och smart sätt att hålla avokadon fräsch längre!

Skiva en rödlök i ganska stora bitar och lägg i en plastlåda med lock. Ta sedan avokadohalvan – den halvan där kärnan fortfarande sitter kvar – och lägg i lådan på löken, med skalet neråt och kärnan uppåt. Sätt på locket och ställ in i kylen!

Och hur kommer det sig då att det här får avokadon att hålla sig fräsch? Löken avger svavelgaser som hjälper till att stoppa processen som gör avokadon brun. Smart va?

Läs mer
Därför ska du äta bananskalet (du kommer vilja testa!)
7 effektiva rumpövningar som också tränar magen
3-3-3 workout – nya träningstrenden som kändisarna älskar

Bildkälla IBL