Så påverkar Facebook ditt humör (du kommer bli förvånad)

Ny forskning visar hur Facebook påverkar ditt välbefinnande. Och resultatet är ganska förvånande, eller hur?

Hur mycket tid lägger du på sociala medier? Alldeles för mycket? Troligtvis inte! För en ny studie vid Carnegie Mellon University visar nämligen att Facebook kan hjälpa till att boosta din glädje. Och det är mycket! Faktum är att du kan känna samma lycka av Facebook som av att gifta dig eller få barn.

I studien undersöktes relationen mellan nästan 2 000 personers Facebook-användande och deltagarnas välmående. I motsats till tidigare forskning, som har visat att sociala medier kan leda till en känsla av ensamhet, upptäckte forskarna i den här studien att kommentarer och engagemang på sociala medier från personer som står dig nära istället boostar ditt fysiska välbefinnande.

Men att få många likes eller att läsa igenom inlägg från Facebook-vänner du inte känner så väl visade sig inte påverka ditt mående särskilt mycket, utan det som gör dig lycklig är kommentarer från personer du har en meningsfull och betydelsefull relation med.

Så nästa gång någon av dina närmsta vänner postar ett inlägg kanske du inte ska nöja dig med att gilla det, utan också skriva en fin kommentar. Forskning säger ju faktiskt att det gör er båda gladare!

Läs mer
Par som tittar på serier ihop är lyckligare
17 saker du känner igen om du älskar mat
3 oväntade rutiner som ger dig mer sex

Bildkälla IBL