Så ska du äta för att bli extra lycklig

Är det här nyckeln till mindre stress och mer lycka?

Det har länge varit känt att bra mat kan göra dig lyckligare, men nu ser forskare att det inte bara handlar om vad du äter utan även var du äter och med vem. Visst kan ett besök på en nice restaurang locka när du känner dig nere, men det är hemma du kan påverka humöret bäst.

I en färsk undersökning utförd av American Journal of Clinical Nutrition tillfrågades 160 kvinnor om vad, hur och vad de åt. Det visade sig att de kände sig betydligt lyckligare och mindre stressade när de ätit hemma, de åt även mer hälsosamt vid dessa tillfällen.

Missa inte! Rosésorbet – sommarens lyxigaste efterrättsdessert

Forskarna kunde konstatera att det egna hemmet uppmuntrar till att äta nyttigare och måltiderna som intas i sällskap av närstående personer man trivs med leder till hälsosammare val.

Som vi tidigare har skrivit om på Baaam kan sociala matvanor och egen matlagning också kopplas till längre liv. Människor i de så kallade blå zonerna, avgränsade platser i världen där man lever betydligt längre än genomsnittet, har just matlagningen och de sociala måltidsvanorna gemensamt.

Så, duka bordet och njut!

Läs mer
Nya veganska superdrycken – blå latte
Så gör du pink sangria – sommarens trenddrink
Nyttiga brownies med hasselnötter och flingsalt

Bildkälla IBL Stocksnap