Så tränade Alicia Vikander inför sin roll som Lara Croft (hennes PT berättar!)

Alicia Vikander har byggt massor av nya muskler inför sin roll som actionhjälten Lara Croft i kommande filmen Tomb Raider. Hennes PT Magnus Lygdbäck berättar om träningsupplägget.

Med hjälp av den personliga (och svenska) kändistränaren Magnus Lygdbäcks strikta mat- och träningsschema förbereddes Alicia Vikander för den fysiskt krävande rollen som Lara Croft.

– Sju månader innan inspelningen drog igång fick hon ett träningsschema med tung styrketräning. Hon sattes även på ett strikt matschema för att öka muskelmassan, säger Magnus Lygdbäck till Self Magazine.

Här har fokus varit på att bygga upp kroppen och öka i muskelmassa. De främsta verktygen vid en sådan förvandling stavas, i vanlig ordning, näringsrik mat och tung styrketräning.

Fyra månader innan inspelningarna skulle börja flyttade Magnus Lygdbäck till London för att jobba heltid med Alicia Vikanders träning, vilket innebar styrketräning fem till sex pass i veckan, två till tre pass klättring och fyra pass MMA och boxning.

Alicia Vikander i cargobrallor och linne, precis som vi vill ha vår Lara Croft.

När det var två månader kvar till inspelningarna fokuserades träningen mer intensivt på styrketräning.

– Med 30 minuter långa högintensiva intervallpass på morgonen och tunga styrkepass på gymmet i 45 minuter varje eftermiddag blir hon redo för rollen, säger Magnus Lygdbäck till Self.

Magnus har tidigare jobbat med kändisar som Britney Spears, Alexander Skarsgård, Harry Styles och Ben Affleck. Det var också han som byggde Alexander Skarsgårds kropp inför filmen Tarzan förra året. Magnus metod består av träning, nutrition och idrottspsykologi.


Han satsar stenhårt på sina klienter. I gengäld förväntar han sig att de ger allt och följer sina stränga mat- och träningsscheman till punkt och pricka. Det låter rätt svettigt, eller hur? Alicia är i alla fall peppad inför rollen.

– När de frågade om jag ville spela den här rollen blev jag väldigt uppspelt eftersom Lara Croft är en verkligt ikonisk karaktär, säger hon till Vanity Fair.

Filmen beräknas ha biopremiär i mars 2018.

Läs mer!
Alicia och hennes nya roll som Lara Croft.

Av Ellinore Nilsson
Foto IBL