Träna som Beyoncé! Vi har schemat – övning för övning

Beyoncé är ständigt i toppform. Men hur gör hon? Vi har kollat vad hennes PT har att säga.

Beyoncé är känd för att ha en av Hollywoods mest vältränade kroppar, men frågan är om hon någonsin har varit i sådan toppform som nu under Formation World Tour.

Inför turnén anlitade hon PT:n Marco Borges och nu avslöjar han för livsstilsmagasinet Glamour vilken träning som fick henne i så bra form. Det bästa? Han menar att du kan nå lika bra resultat om du kör samma träningspass tre gånger i veckan, i sex veckor.

Uthållighet

Enligt tränaren tillhör boxning och tung repträning några av Beyoncés favoriter när det kommer till uthållighetsträning. ”Den här typen av träning gör dig snabbt trött, vilket ökar din uthållighet”, säger Marco. Har du inte tillgång till redskap, satsa på riktigt explosiva armhävningar. Gör 8-10 stycken och upprepa fyra gånger.

Kondition

Beyoncé satsar på intervallträning för att få en bra kondition. Hon springer allt hon kan i en minuter och power walkar sedan i två minuter. Ett upplägg hon varvar i 30 minuter. ”Intervallträning är den optimala träningen inför en världsturné. Det ger den explosivitet och uthållighet som krävs för att stå på scen”, säger tränaren.

Styrketräning

Beyoncés styrka kommer från squats med kettlebells. Stå axelbrett med fötterna, håll vikterna i dina händer och gör en squat tills dina armbågar vidrör knäna. Ta kraft, res dig upp och lyft armarna med vikterna ovanför händerna. Gör 15 repetitioner och upprepa fyra gånger. ”Det här är min favoritövning. Till och med om du inte tränar någonting annat och bara gör den här övningen, kommer du att se resultat”, lovar Marco.

Balansträning

Inför en världsturné krävs även balansträning. Beyoncé brukar träna sin balans genom denna enkla övning: Stå bredvid en stol. Kliv upp på stolen med höger ben, dra sedan vänsterbenet upp mot ditt bröst och återgå till startposition. Gör 15 repetitioner och upprepa fyra gånger på vardera sida.

Läs även; Knepen som gör löpningen lättare (även för dig som inte gillar att springa)

Rörlighet

Queen B avslutar varje pass med rörlighetsträning. Ta en handduk och lägg dig på golvet. Böj och lyft höger ben, håll handduken i händerna och fäst den under foten på det böjda benet. Räta ut benet samtidigt som du drar försiktigt i handduken. Håll i 30 sekunder och gör sedan likadant med andra benet.

Bildkälla IBL