Så tränar du med Pokémon Go – effektivt och roligt!

Ingen har väl kunnat undgå den Pokémon-hysteri som råder just nu. Överallt ser vi personer som går med telefonen framför ansiktet. Så gör du spelet till sommarens roligaste träning!

Pokémon Go har verkligen blivit sommarens största succé. Alla går just nu runt på gatorna och letar efter Pikachus, och visst är det kul med ett spel som erbjuder ett roligt sätt att röra på sig? I jakten på Pokémons är det både kul och enkelt att gå sina 10 000 steg varje dag. Ett perfekt sätt att hålla igång under sommaren även om du har tappat träningssuget.

Men du kanske inte nöjer dig med promenader utan vill träna ännu hårdare? Vi vet hur du gör Pokémon Go till effektiv träning!

Välj rätt plats

Istället för att gå runt på gator och gränder, satsa på platser där du utmanar dina benmuskler mer. Välj ett löpspår med mycket backar eller kör ett löppass i skogen medan du letar efter Pokémons. Då får dina ben jobba hårdare och träningen blir effektiv.

Missa inte! Därför ska du INTE ge 100 procent på varje träningspass

Satsa på benövningar

Gör spelstunden till ett tufft träningspass för benen genom att lägga till enkla träningsövningar samtidigt som du spelar. Du kan till exempel göra utfallssteg. Ta ett ordentligt steg framåt med ena foten. Stanna i den positionen och leta Pokémons. Tryck sedan ifrån och skjut upp till startposition och gör likadant med andra benet.

Du kan också testa att gå med böjda knän i ungefär 90 grader och göra små squats varje gång du tar ett steg. Det kommer garanterat att kännas i lår och rumpa. Vill du få upp pulsen ännu mer? Satsa på höga, snabba knän!

Intervaller

Intervaller är en perfekt träningsform att köra tillsammans med Pokémon Go. Spring allt du kan till ett utvalt Pokéstop. Vila i 20 sekunder medan du hämtar ägg och pokébollar. Välj sedan ut ett nytt Pokéstop som ligger på ett bra avstånd från där du är nu och i maxfart dit. Vill du göra det ännu tuffare kan du stå med benen böjda i 90 grader medan du vilar.

Garanterat sommarens roligaste träningsform!

Läs mer
Vanliga misstaget som gör dina situps mindre effektiva
Små (och oväntade) knep som gör din träning mer effektiv
Maxa motivationen – PT:ns bästa tips!

Bildkälla IBL Thinkstock