Så tränar Yoga girl under graviditeten

Så tränar Yoga girl under graviditeten

För ett par veckor sedan avslöjade Yoga girl att hon väntar barn. Nu berättar hälsoprofilen hur hon kommer träna under graviditeten.

Yoga girl, eller Rachel Brathen som hon egentligen heter, inspirerar dagligen sina två miljoner följare på Instagram med sina peppande berättelser och vackra bilder på när hon står i olika yogapositioner framför ett turkosblått hav. Och det var just på Instagram som yoga-profilen för ett par veckor sedan avslöjade att hon är gravid. Nu har Rachel berättat hur hon kommer att träna under graviditeten.

Missa inte! Yoga girls bästa hälsotips är så inspirerande

”Jag kommer fortsätta att att röra på mig så länge kroppen tillåter det. När det kommer till yoga och graviditet håller jag mig till en väldigt enkel regel: gör det som känns bra”, skriver hon i ett inlägg på Instagram.

Hon undviker vissa kroppsvridningar, core-träning och positioner med magen neråt, just eftersom hennes kropp då säger ifrån, berättar hon. Men hon skriver också att hon varierar träningen från dag till dag.

”Vissa dagar känns det konstigt bara att sträcka på armarna. Sådana dagar tar jag det lugnt, mediterar och fokuserar på att vara stilla. Andra dagar, som i dag, vill jag hoppa upp och dansa och göra handstående. Då gör jag det. Så fort en övning inte känns bra längre kommer jag sluta att praktisera den”.

”Just nu litar jag på min kropp mer än jag någonsin har gjort tidigare. Kroppen är mirakulös!”, tilläger hon.

Se hela inlägget nedan.

Läs mer
Jessica Almenäs nya superpass för synliga muskler
Modellerna fick nog av kroppshets – tog egna modebilder
Därför blir du andfådd av att gå i trappor

Bildkälla @yoga_girl